Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.19. 06:17

Jól "megmázsálták" a miskolci kaszinórablót

<p>Miskolc - Majd nyolc év börtönre ítélte a miskolci bíróság azt a 26 esztendős helyi fiatalembert, aki tavaly júniusban téglával csapta le a miskolci Szinva terasznál lévő játék kaszinó biztonsági őrét, és szerzett egymilliós zsákmányt.</p>

A vádlott a nyomozás során beismerte bűnösségét, de a tárgyaláson élt hallgatási jogával. Amikor azonban a dr. Feledi Tamás vezette bírói tanács kihirdette példás ítéletét, a férfiben szinte megállt az ütő. Meg is jegyezte, hogy nem számított ekkora büntetésre, hiszen mindent töredelmesen bevallott. Megrántotta a bilincsen lévő vezető láncot és tudatta a fegyőrrel: vigye vissza a zárkába. Távozó félben azonban még odaszólt ügyvédjének: e nevében is fellebbezze meg a határozatot. A taláros testület ezt követően már a vádlott távollétében fejezet az ítélethirdetést.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottat már többször elítélték okirattal visszaélés, rablás, garázdaság miatt. több éves szabadságveszetését azonban nem töltötte le, mert feltételesen szabadult. Normál esetben a börtönt idén januárban kellett volna elhagynia a férfinek.

A vádlott egyébként azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, mert annyira részeg volt. A ruháján lévő vérből, és a nála lévő készpénzből következetett arra, hogy a leütött férfi által elmondottak szerint történt a dolog. (Azt is tudni kell azonban, hogy a kaszinóban több biztonsági kamera is van, ami rögzítette a rablást. A szerk!)

Előzmények

Egymillió forintért vállalta fel a menekülő szerepét S.Róbert, akit a miskolci Szinva teraszon található játékterem kirablásával gyanúsítanak. A fiatalember észjárását nem ismerjük, azt azonban neki is tudnia kellett, amikor kezébe vette a téglát, és lecsapta a játékterem alkalmazottját, hogy nem az ismeretlen elkövetők közé kertül be, hanem az első pillanattól fogva tudja majd a nyomozóhatóság, kiről van szó.

A rablás reggele előtti éjszaka ugyanis társával együtt többször visszatért az üzletbe, majd távozott. A ruletten – nem ismert mennyit - vesztett cimborájával. Talán a kudarc miatt emelte meg a poharat. Társa annyira az ital hatása alá került, hogy hajnalban a rulett asztalnál ülve egyszerűen rábukott a gépre és elszunyókált. Erről a tulajdonos beszélt lapunknak. Ekkor a most menekülő Róbert visszament társáért, és kitámogatta onnan. Még nincs magyarázat rá, hogy a levegőzés közben miért döntött úgy: megtámadja a pénzt magánál tartó alkalmazottat. Azzal azonban, mint a játékteremben nem először előforduló vendégnek tisztában kellett lennie, ha máshonnan nem, a bejáratnál kifüggesztett kiírásából, hogy kamerával figyelt területen tartózkodik.

Ezeket a biztonsági kamerákat éppen azért szereltett fel a tulajdonos, mert ahol készpénz, van, előfordulhat, hogy valaki erővel igyekszik megszerezni azt az összeget, amit elveszített, vagy Fortuna segítségével megnyerni szeretett volna. Ez a kockázat benne van ebben az üzleti műfajban - fogalmazott a tulajdonos. A gépeket kezelő alkalmazottak nem vékonydongájú, hanem többségében kigyúrt férfiak, akik nem igazán ijednek meg a saját árnyékuktól. Az a férfi, akit most lecsaptak, csupán helyettesített. Az elmondások szerint ő nem tartozik a legerősebbek közé. Talán ezért támadt rá az erőfölényével tisztában lévő rabló.

A kollégák azt mondják, hogy amennyiben őket érte volna támadás, keményen leszerelték volna a támadót. Mindegy, hogy puszta kézzel vagy téglával a kezében próbálkozott volna is. A fiúk egyébként azt is elmondták – a leütött társuk elmondása alapján -, hogy amikor a téglával lecsapták, majd összeszedve erejét kiment az utcára, hiába kiabált és kért volna segítséget. Nem akadt járókelő, aki odamenjen és megnézze, mi történt. Senki nem akart "belekeveredni" a véres bűncselekménybe. Igaz, a feje és ruhája is csurom vér volt. Ijesztőnek hathatott. Mégis elkelt volna a segítség...

Azt senki nem sejti, hogy meddig képes elbújni az elfogató parancs alapján körözött Róbert. Egymillióval nem sokra megy. Minden rendőrnél ott van a képe. Ha elfogják, és a bíróság is bűnösnek mondja ki a rablásban, akkor néhány évre börtönbe, rács mögé kerülhet. Ha önként feladja magát, és visszahozza a pénzt, magyarul a kár megtérül, a büntetés kiszabásánál a taláros testület enyhítő körülményként értékelhetné a dolgot...

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!