boon-sportoldal

2008.03.13. 17:19

Mindhárom borsodi csapatnak egy a célja

<p>Bőcs, Kazincbarcika, Mezőkövesd - A 18. fordulót rendezik meg a labdarúgó NB II Keleti csoportjának küzdelmeiben. Mindhárom megyei csapatunk hazai környezetben szerepel.</p>

Szombaton a Kazincbarcikai SC a BKV Előrével méri össze erejét.
- Az elmúlt héten a vereségünk ellenére jó mérkőzést vívtunk a Ferencvárossal - mondta Kócsi József, a KBSC edzője. - Volt tartásunk, helyzeteink, és az utolsó 15 percben, a második gól után ment el a találkozó.

Azonban az addig nyújtott játékunkból lehet erőt meríteni már most is, hiszen a BKV ellen hazai környezetben az első tavaszi győzelmünk megszerzése a cél. Ez már csak azért is fontos lenne, mert egy kemény sorozat előtt állunk, hiszen a bajnokik mellett a Magyar Kupában is pályára kell lépnünk, és mindezt egy sikerrel kellene felvezetni, hogy igazán lendületbe jöjjünk.

Gyógyír lenne

A Bőcs KSC vasárnap a Tuzsért látja vendégül.
- Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Mezőkövesd ellen, mert biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk mindent meg fog tenni azért, hogy pontot szerezzen. A mi feladatunk pedig az, hogy ez így legyen - fogalmazott Tóth László, a Bőcs edzője.

- Nem a Kecskemét ellen, a múlt héten mutatott játékunkból kell kiindulni, mert tény, hogy fájó volt a vereség, de erre egy siker megfelelő gyógyír lenne. Ebben a fordulóban a középmezőnyben riválisaink egymás ellen játszanak, így győzelmünk esetén biztos, hogy feljebb lépnénk a tabellán. Természetesen ez a célunk, és úgy gondolom, hogy tavaszi "nyitányként” három meccsből hat pont nem lenne rossz mérleg.

Pozitív hatás

A Mezőkövesd-Zsóry ugyancsak vasárnap a tabella második helyén álló Kecskemétet fogadja.
- Az egyik bajnokesélyes csapat érkezik hozzánk, de nekünk minden pontra szükségünk van - jelentette ki Vojtekovszki Csaba, a Mezőkövesd edzője. - A dolgomat nem könnyíti meg, hogy három játékosunk - Borsos, Pénzváltó, Sándor - akik Kecskemétről vannak kölcsönben nem szerepelhetnek. A múlt héten a BKV elleni győzelemmel egy nagy lelki tehertől szabadultunk meg, ami biztos vagyok benne, hogy pozitív hatással lesz a játékosokra. Most hazai környezetben a pontgyarapításban gondolkodunk, hiszen az elmúlt két meccsünkön olyan játékot mutattunk, mellyel bárkit legyőzhetünk.

Csapatok, tippek
Kazincbarcikai SC - BKV Előre (szombat, 14.30)
A KBSC várható kezdőcsapata:Tajti - Hanász, Bányai, Nagy T., Sebők - Engi, Odrobéna, Elek, Kovács P. - Binder, Stevica.
Az edző tippje: 2-0.
Mezőkövesd-Zsóry - Kecskemét (vasárnap, 14.30)
A Mezőkövesd várható kezdőcsapata: Gábor - Farkas N., Udvari, Vágó, Ristic - Toplenszki, Sivák, Somogyi (Vígh), Ragó - Varga, Salatic (Bogdány).
Az edző tippje: 2-1.
Bőcs KSC - Tuzsér (vasárnap, 14.30)
A Bőcs várható kezdőcsapata: Erdélyi - Menyhért, Mező, Molnár, Pop - Szakszon, Irhás, Kóka, Jeremiás - Urbin, Gaál.
Az edző tippje: 3-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!