Olimpia 2020

2021.07.26. 12:29

Döntőt remél a DSC-SI kiváló úszója

Holoda Péter cívisvárosi úszó a mix váltó tagjaként várja az események sorát Tokióban.

Budapest 20210518 szs 2021 Vizes EB Eurpa bajnoksg Fot Derencsnyi Istvn MSZ A kpen: Holoda Pter

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Három hete még az uszonyosúszó-világbajnokságon versenyzett Holoda Péter, a Debreceni Sportcentrum úszója, múlt héten pedig már Tokió mellett, egy edzőtáborban készült az ötkarikás küzdelmekre. Most az olimpiai faluban értük el, és először a kiutazásról ejtettünk pár szót vele. – A magyarországi repülőtéren nem érezni az olimpiai hangulatot, a japán repülőtéren viszont csak a sportolókkal foglalkoztak, s ez alapból jól hangzik, de így is öt órát várakoztatták a csapatunkat, mire átengedtek a határon – kezdte mondandóját a debreceni sportoló. Annyiból visszatértem a vb-re nála, hogy a 4x100-as mix váltóval világcsúcsot értek el. – Mindenkit elégedettséggel töltött el a világcsúcs, meglepődtünk, hogy három másodpercet is javítani tudtunk rajta – mondta.

Az olimpia kapcsán azt mondta Holoda Péter, hogy nagyon motivált, és még inkább erőt ad neki a csodálatos vb-siker. – Az edzőtáborban még annyira nem érződött az olimpiai láz, most már azonban abszolút átszellemülten készülhetünk a versenyszámokra – mondta.

Mi is a helyzet kint?

A tokiói körülményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy irigykedésre senkinek semmi oka, hiszen a japánok szigorúan veszik a Covid-szabályokat, csak a szállásuk és az uszoda között mozoghatnak. – Kicsit egysíkú lett minden nap: reggeli, edzések, kaja, kicsi pihenő. Többnyire sorozatok nézésével és könyvekkel tudjuk elütni az időt – mondta. Végül pedig az esélyeikről azt mondta Holoda Péter, hogy szerinte mindenki elégedett lesz, ha ez a mix váltó bejut a döntőbe.

Palánki István

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/_tokyo2020/a-debreceni-fotos-tokiobol-jelenti-kulonos-olimpia-kulonos-vilag-5491931/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!