szon-sportoldal

2008.05.28. 10:06

Pedig Beckenbauer igent mondott

<p>Idén harmincéves a focisuli és harminc éves a Jonatán Kupa is Nyíregyházán. A három évtizedes múlttal rendelkező korosztályos labdarúgó-torna anno négy csapat részvételével indult.</p>

Ma pedig már ott tart, hogy több mint száz gárda rúgja a labdát nemcsak Nyíregyházán, hanem a megye további tíz-tizenöt településén.

A jubileum kapcsán igazán emlékezeteset szeretnének alkotni a szervezők, a létszám garantálja, hogy minden idők legnagyobb Jonatán Kupáját rendezzék meg június 26-29. között. Komoly erőfeszítéseket tett a szervezőbizottság azért, hogy egy neves nyugat-európai klub korosztályos gárdája is Nyíregyházára érkezzen, és sokáig a Bayern München tűnt befutónak. A klub elnöke, a háromszoros aranylabdás Franz Beckenbauer már áldását is adta az utazásra, ám a bajorok korosztályos csapat végül bejutott az országos döntőbe, amit éppen a Jonatán Kupával egyidőben rendeznek...

– Sajnáljuk, hogy így alakult, de így is lesz olyan csapat a mezőnyben, amely kuriózumot jelent – mondta Tóth János, a Jonatán Kupa atyja, mai napig főszervezője. – Interneten keresztül ugyanis bejelentkezett egy ghánai csapat, így a torna történetében először köszönthetünk afrikai résztvevőt. Számunkra ez visszajelzés arra, hogy a Jonatán Kupának egyre inkább terjed a jó híre. A már megszokott külföldi csapatokat ezúttal is viszontláthatjuk a mezőnyben, érkeznek a testvérvárosok csapatai, a száz körüli résztvevői létszám már most garantáltnak látszik. A szervezés lassan a célegyeneshez ér, hatalmas munkát végzünk annak érdekében, hogy minden a legnagyobb rendben legyen június utolsó hétvégéjén.

A nagy nemzetközi tornákhoz hasonlóan ezúttal is látványos megnyitóval veszi majd hivatalosan is kezdetét a torna, a labdarúgó Európa-bajnokság szünnapján, 27-én este kilenctől sorakoznak majd fel a csapatok a Kossuth téren.

A legnagyobb

Most már egyértelműen kijelenthető: a Jonatán Kupa a legnagyobb korosztályos gyermek labdarúgó-torna hazánkban. Immár az időpont is fix, korábban a május végéhez, aztán a pünkösdhöz igazították a Jonatán Kupát, mígnem pár éve a júnis végét „lőtték be” a szervezők, mondván, ez az időpont ütközik a legkevesebb európai viadallal.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!