szon-sportoldal

2008.04.16. 12:09

Szalonképes lesz a nyitány

<p>A Kelet Autószalon miatt 17 órakor kezdődik a női röplabda bajnoki elődöntő a bujtosiban.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/szalonkepes-lesz-a-nyitany/cn/szon-news-km_01-20080416-120732">A múlt. A két fél egymás elleni tétmeccseinek összesítője letölthető: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Minden napra jut pezsgés a városban: szerdától ki-ki kedvére korzózhat, csütörtökön reggel egy üzletláncból lehet szemelgetni, este a bujtosi csarnokban látnak hozzá az autókiállítás előkészületeihez. Igenám, de 17 órától még a női röplabdameccs kerül fókuszba. Nem éppen hétköznapi a párosítás: Betonút-NRK–BSE-FCSM. A tét a döntőbe jutás, amelynek három nyert meccs a feltétele.

Lengyel-jóslat

A BSE csapatkapitánya a nyíregyházi kötődésű Lengyel Viktória: – Erdősné Balogh Erikával, Natalija Akimovával, Botos Fruzsinával, Merkószki Tündével és Bodnár Nerinával is együtt játszottam. A Magyar Kupa-elődöntő is megmutatta, hogy ha képesek vagyunk egy meccsen végig koncentrálni, akkor megverhetjük a Nyíregyházát, de ehhez az kell, hogy a végjátékokban se lankadjon a figyelmünk! Ha rájuk tudjuk kényszeríteni az akaratukat, ha képesek leszünk jól szerválni és gyors röplabdát játszani, nyerhetünk ellenük! – nyilatkozta a hunvolley.hu-nak.

– Hosszú múltra tekint vissza a párharc, szerencsére többnyire mi jöttünk ki eddig jobban belőle – kezdte esélylatolgatóját Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője. – A Közép-európai Liga-szereplés után elvárható, hogy a döntőbe jussunk, természetesen ezt akarjuk mindannyian. Ahhoz viszont nagyon jól kell játszani, hiszen a kupaelődöntő intő jel. Akkor a BSE bebizonyította, hogy komolyan kell számolni velük. Ezúttal is benne van a pakliban akár egy ötszettes találkozó is, bár a Kelet Autószalon előkészületei miatt a szervezők jobban örülnének a 3:0-nak. Egy biztos: minden pontért meg kell küzdeni, szükség van a folytonos összpontosításra. A taktikai repertoárunk bővült a Magyar Kupához képest, hiszen visszatért Merkószki, Fekete pedig több poszton is bevethető.

Menetrend

Ápr.17., 17.00: Betonút-NRK–BSE-FCSM

Ápr. 19., 18.30: BSE-FCSM–Betonút-NRK

Ápr. 21., 18.00: Betonút-NRK–BSE-FCSM

Ápr. 23., 18.30: BSE-FCSM–Betonút-NRK (ha szükséges)

Ápr. 25., 18.00: Betonút-NRK–BSE-FCSM (ha szükséges)

Miként öt hete az MK-ban, ezúttal is hasonló a párosítás a négy között, hiszen amíg a nyíregyháziak a BSE ellen játszanak, addig a Gödöllő a Vasast fogadja. Akkor, ha nagy csatában is, a Betonút-NRK a fináléba jutott – ez a cél a bajnoki elődöntőben is.
- Ladányi Tóth Lajos -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!