Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.10. 16:08

Több garázdát is fogtak a rendőrök az elmúlt 24 órában

A Szabolcs-Szatmár-Bereg  Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. április 9-én is több alkalommal történt rendőri beavatkozás. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg  Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. április 9-én is több alkalommal történt rendőri beavatkozás. A Mátészalkai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Rita 28 éves ópályi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő, 2013. április 9-én este ópályi belterületén az utcán keveredett szóváltásba korábbi élettársával, akire a vita hevében puszta kézzel majd egy húsvágó bárddal támadt rá. Az asszony a 27 éves férfi felé több ütést és csapást indított, de a sértettnek sikerült előlük kitérni, majd el is szaladt a nő közeléből. Miután a férfi távozott, a nő dühében egy parkoló személygépkocsi ablakát törte be a bárddal, majd azt hátrahagyva otthonából egy kést vett magához, és az időközben visszatért volt élettársára azzal támadt rá újra. A férfi segítségére sietett egy éppen ott tartózkodó 23 éves férfi, akit a nő egyik karján meg is sebesített. A rendőrök a nőt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 14 éves, egy 16 éves, B. Pálné 47 éves valamint M. Zoltán 46 éves nagycserkeszi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatal a 2013. április 9-én este korábbi nézeteltérésük miatt szóváltásba keveredtek egymással, majd ezt követően összeverekedtek. A szülők a fiatalok segítségére siettek, minek során ők is dulakodni kezdtek, majd több alkalommal bántalmazták egymást. A rendőrök a garázda társaság tagjait elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

Fatolvaj őrizetben

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy 16 éves tisztabereki lakos ellen. A fiatal fiú 2013. április 9-én délelőtt egy túrricsei földterületről fát vágott ki és tulajdonított el, amikor az egyenruhások cselekménye közben tetten érték. A rendőrök a tolvajt a rendőrkapitányságra előállították, szabálysértési őrizetbe vették és gyorsított eljárásban 72 órán belül bíróság elé állítják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!