Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.19. 06:17

Postánkból: Csavar a rendszámtábla kötőjelében

<p>Nemrég kocsit cseréltem. A harmadik napon már fúrtam is a rendszámon a kötőjelet, majd odacsavaroztam, végül fekete festékből egy pöttyöt tettem a csavar fejére. Csupán ennyi a biztonságosabb felfogatásért!</p>

Úgy négy éve jelent meg a „Csavarozzuk oda” című írásom a Kelet-Magyarországban. Akkoriban alig telt el nap, hogy a lapban valaki ne kereste volna az elveszített rendszámát. A probléma felkeltette figyelmemet, mert én már korábban rájöttem, hogy a rendszámkeret gyenge anyagból készül, hamar eltörik. Jómagam is elhagytam egyszer, de szerencsére időben észleltem, és visszafordulva, sikerült megtalálnom.

Most viszont az tapasztalható, hogy egyre többen rendszám nélkül járnak. Amint a tévéből kiderült, főként a gyorshajtók szeretnek rendszám nélkül közlekedni, hogy a radar ne tudja bemérni a száguldásukat. Sajnos, a cserbenhagyásos gázolás is egyre gyakoribb. Mi van, ha valaki rendszám nélkül gázol? Méginkább igyekszik elmenekülni. Ám, ha az illető leszereli autójáról a rendszámot, az bűntényt követ el. Az pedig egyenesen szánalmas, amilyen bugyuta mesékkel jönnek elő, amikor a rend őrei kérdőre vonják őket. Nemrég kocsit cseréltem. A harmadik napon már fúrtam is a rendszámon a kötőjelet, majd odacsavaroztam, végül fekete festékből egy pöttyöt tettem a csavar fejére. Csupán ennyi a biztonságosabb felfogatásért!

Lukács József
Nyírpazony

Kapcsolódó cikkek:

  • Nem kell félni a gyorshajtás miatt?
    Ismeretlen eredetű, ám hiteles forrásra hivatkozó e-mail kering az interneten, mely szerint nem kell megijedni, ha gyorshajtás miatt megállítanak valakit a rendőrök.
  • Gázcsonkot gázolt az ittasan gyorshajtó Pátrohán
    Egy Peugeot a Petőfi úton közlekedett Pátroha belterületén, amikor egy enyhe jobbra ívelő kanyar után letért az útról, kerítésnek ütközött és a gázcsonkot is kiborította.  
  • Kínos bukta hamis rendszámmal
    Egy rutin ráfutásos baleset buktatta le a más járműre való rendszámmal közlekedő figyelmetlen autóst Kékcse közelében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!