Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.13. 06:00

Segítik a cukorbetegeket Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A betegséget feldolgozni, vele együtt élni, a diabéteszt karban tartani nehéz. A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete azért jött létre, hogy segítsen felvilágosítson, tájékoztatást adjon a betegségről, annak megelőzéséről.</p>

Az egyesület rendszeresen tart előadásokat a témával kapcsolatban, amelyre egészségügyi dolgozókat, ápolókat, orvosokat kérnek fel.

Rendezvényeikre meghívást kapnak a civil szervezetek, a városban élő cukorbetegek s mindenkit szeretettel várnak, aki érdeklődik a programjaik iránt. Időről-időre visszatérő téma a cukorbetegség felismerése és kezelése, a korszerű diéta, a cukorbetegség és a csontritkulás, a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések, a szemészeti vizsgálatok szükségszerűsége, a diabétesz-lábak gondozása, idegrendszeri megbetegedések, gyógyszeres és inzulinos kezelés, valamint termékbemutatók is színesítik a rendezvényeket.

A szervezet célja a térségben élő cukorbetegek összefogása, érdekeik segítése, szaklapok, folyóiratok terjesztése. Az érdeklődőket Nyíregyházán a Vasvári P. u.33. fsz./2. szám alatt várják, az előadásokat minden hónap 3. keddjén 17 órától a Városmajori Közösségi Házban tartják.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!