Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.05. 16:08

Polgári Védelmi Nap Mátészalkán

<p>Mátészalka - A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mátészalka város vezetésével közösen szervezte és rendezte meg Mátészalkán a Polgári Védelmi Világnap megyei rendezvényét.</p>

Az ünnepségen Pernyák Sándortűzoltó ezredes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgató értékelte az elmúlt év tevékenységét. Elmondta: tavaly elsősorban a kiképzés-felkészítés éve volt, amelyben kiemelkedő szerepet játszott a polgári védelmi szervezetek kiképzése, felkészítése, gyakoroltatása.

Ezek sorából a legjelentősebbek voltak a májusi kisari és a novemberi nagyecsedi árvízvédelmi gyakorlatok, ahol a területi polgári védelmi szervezetek mellett a települési polgári védelmi szervezetek is számot adtak felkészültségükről.

A tanácskozást követően elismerések átadására került sor: A szakminiszter tanácsosi címet adományozott Tóth Sándor pv. alezredes Vásárosnaményi Kirendeltség-vezetőnek. Soron kívül előléptette őrnaggyá Nagy József pv. századost.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgató, soron kívül előléptette: századossá Scweglerné Erdős Tünde pv. főhadnagyot. Munkatársi címet adományozott Keserűné Kovács Mariannának a Kisvárdai Polgári Védelmi Kirendeltség előadójának.

A Megyei Közgyűlés elnöke: megyei közgyűlési emlékérem bronz fokozatát
Siket Sándor, Gulács korábbi polgármestere, Lukovics Bertalan, Csaroda korábbi polgármestere vette át. Dicséretben és jutalomban részesítette: Zsiros Imre pv. alezredest, Rebák Tibor főelőadót és Pandula József nyugállományú tűzoltó őrnagyot.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi igazgató: dicséretben és jutalomban részesítette: Kaponyás István pv. alezredest, Csécsi Antal, ügykezelőt, Oláh Mátyás, gépkocsivezetőt, Orosz Lászlóné, előadót,
Takács Judit, főelőadót, Varga Zsolt, előadót.
A Nyíregyházi Polgári Védelmi Kirendeltség katasztrófavédelemi aranygyűrűt adományozott: Tasnádi János nyá. pv. alezredesnek.
A Megyei Polgári Védelmi Szövetség emlékplakettjét kapta: Petró László, Hovánszki György és Posta József.

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!