Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.19. 17:17

A területalapú támogatásról kérdezhettek Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország népszerű telefonos fórumán ezúttal Magyar Miklós, az FVM megyei hivatalának vezető falugazdásza fogadja a telefonhívásokat szerdán délelőtt 9 és 10 óra között, lapunk szerkesztőségében.</p>

17:00: – Örömmel tapasztaltam, hogy a megyénkben élő gazdák ismerik a területalapú támogatáshoz a kérelem elektronikus beadásának lehetőségét és azok előnyeit is – mondta Magyar Miklós vezető falugazdász.

– A tényleges munka húsvét után kezdődik el az MGSZH Földművelésügyi Igazgatóság falugazdászai, az Agrárkamara tanácsadói és egyes önkormányzatok segítségével a megyében száz elektronikus ponton.

Ezen a száz elektronikus ponton a gazdálkodók térítésmentesen tehetik meg a kérelem beadását. Valamennyi gazdálkodó be van osztva a hozzá legközelebb eső településen lévő elektronikus ponthoz. Fontos szervezési feladat az, hogy május 15-ig a számítógépek egyenletesen legyenek leterhelve.

Emiatt a falugazdászok a gazdálkodókat szervezetten, napszakra pontossággal irányítják a kérelembeadás helyszínére. Nagyon lényeges szempont, hogy a gazdák a számukra megjelölt időpontot tartsák majd be, mert ezzel nem csak a benyújtási és feldolgozási határidők betartását segítik, de önmaguktól is így veszik el a legkevesebb időt – figyelmeztetett Magyar Miklós.

– Természetesen minden gazdálkodónak lehetősége van arra, hogy saját ügyfélkapun keresztül, a személyre szóló belépési kód alapján önmaga, bármelyik internet elérhetőségével beadhassa kérelmét.

A már eddig is ügyfélkapuval rendelkező, általában nagyobb területen gazdálkodó személyektől, cégektől ezt el is várjuk. Részükre szakmai tájékoztatót, számítástechnikai segítséget az MVH szakemberei biztosítanak.

Mellékeljük a megyében a térítésmentesen elérhető elektronikus pontokat, a hozzájuk tartozó településekkel, az ügyintézők és a szervezők megnevezésével. Az Agrárkamara elektronikus pontjait később közöljük.

9:20: A téma a területalapú támogatás, amelyről mindig nagyon sok telefonáló szokott érdeklődni. Magyar Miklóshoz már folyamatosan érkeznek a telefonhívások, negyed óra leforgása alatt 7-en érdeklődtek. A vezető falugazdászt a Kelet-Magyarország 42/501-517-es telefonszámán lehet ma délelőtt 10 óráig hívni. A kérdések és válaszok egy részét másnap lapunkban megjelentetjük, illetve a fórumot követően az internetes portálon is.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!