Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.05. 06:19

Olvasóink írják: Tényleg csak közöny?

<p>"Felszállok a buszra, látom, hogy ez megint kemény lesz. Rengeteg ember, már-már egymás hegyén-hátán, szabad ülés nincs, de még csak betöltetlen zug sem...</p>

...Emberek utazótáskával, babakocsival, édesanyák gyerekük rollerével. Az eső zuhog. Az út hosszú, a megállók sorban kígyóznak. Az emberek arcára téved a tekintetem, mint már annyiszor máskor. Mind meggyötörtek. Szomorúak. Nekik is van gondjuk, mint mindenki másnak. Nekem is. Neked is.

Idős asszonyok panaszkodása jut a fülembe: a nyugdíj kevés, a gyógyszer drága. A másik sarokban egy kisbaba sír. A sírás mögött több van, mint gondolnánk, ahogy az emberek közönyössége mögött is. Tragédiák sora húzódik meg titokban. Senki nem beszél róluk, de megvannak a gondjaik: halál, veszteség, betegség, szegénység. A mindennapjaink része. Nem zárhatjuk ki. Nem rejtőzhetünk előlük. De minden nap csoda lehet, és amit nem élünk vagy nem látunk meg, annyival szegényebbek vagyunk. Sokszor azonban nehéz felemelkedni a földről.

Emberek a buszon. Sok-sok sors. Mindenkié más. Ha már ebbe is belegondolunk, rájövünk: sokszor a legapróbb dolgok mögött is sajnos sokkal több van, még ha nem is tudunk, vagy nem beszélünk róla. De soha semmit ne adjunk föl, és ne veszítsük el a Reményt! Akármibe is kerülsz, mindig tudd: az Élet akkor is nagyon szép, és ha most még a felhőket látod is, azok mögül a nap ki fog sütni újra."

- Veress Krisztián, Kölcsey Ferenc Gimnázium -


Segítettünk

"Köszönöm a Kelet-Magyarországnak, sokat segítettek! Hétfőn délelőtt elvesztettem a slusszkulcsomat, s a szerkesztőséghez fordultam segítségért. A másnapi lapban közölték a problémámat,és a reggeli órákban csörgött is a telefonom, a becsületes megtaláló hangjával. Nagyon örülök, hogy vannak még ilyen jó érzésű emberek, s egy helyi lap így segít bennünket."

- Egy olvasó -


Nemzetközi gálán

"Meghívó érkezett Tereza Petiovától, a Nyírségi Látássérültekkel együttműködő, kassai Látássérült Szervezet vezetőjétől.

Ez a meghívó a már 10 éve működő Ambrózy Dalárda részére szólt egy Nemzetközi Gálaműsorra. A háromnapos program munkával és pihenéssel telt az énekkarosok számára. Eperjesen a Nemzetközi Gála keretében szlovák és lengyel látássérültekkel közösen léptek fel, melyet a szlovákiai Lions Klub és az eperjesi Látássérültek Szervezete rendezett.

A műsor után minden fellépő ajándékot kapott, és a szerény vendéglátás ideje alatt lehetőség nyílt beszélgetést folytatni a külföldi és a helyi látássérültekkel. A maradék szabadidőben megismerhettük Kassa nevezetességeit – a Szent Erzsébet templomot – és azt a látássérültek számára kialakított teljes komplexumot, amelyben testvérszervezetünk működik. Köszönjük a lehetőséget és reméljük, hogy az elkövetkezendőkben is hasonló programokon vehetünk részt!"

- Jakab Éva elnök -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!