Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.23. 14:04

A tények magukért beszélnek

<p>Nyíregyháza - Elkészült a Központi Statisztikai Hivatal 2006-os évkönyve, a Szabolcs megyére vonatkozó adatok pedig elkeserítőek – mondta Mádi László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.</p>

– Nagyon nagy baj, hogy a megyében kevesen dolgoznak, ráadásul az átlagkereset is jóval az országos átlag alatt van. Az egy lakosra jutó GDP alig több mint a fele az országosnak, és azt, hogy a jövőben ez nem is fog javulni, sajnos jól jelzi, hogy az egy lakosra jutó beruházás aránya csupán hatvan százaléka az országos átlagnak.

Ez utóbbi területen a visszaesés reálértéke harminc százalékos. A nyugdíjak értéke is alacsony, a megyében élők alig húsz százaléka kap többet az átlagnyugdíjnál.

A politikus szerint a jelenlegi kormányzati politika tovább növeli a különbséget a leszakadó és a jól teljesítő megyék között, ahelyett, hogy szisztematikus kormányzással ösztönözné a felzárkózásra váró térségekben a beruházásokat.

 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!