Sport

2019.04.03. 07:12

DVSC: a szünet után eldőlt a továbbjutás

Debrecen - A hazai vezetést követően Takács Tamás gólja és a kiállítás megpecsételte a Mezőkövesd Zsóry sorsát.

Debrecen - A hazai vezetést követően Takács Tamás gólja és a kiállítás megpecsételte a Mezőkövesd Zsóry sorsát.

Egygólos előnnyel utazott el a DVSC alakulata kedden a Mezőkövesd Zsóry otthonába a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójára, ugyanis az első találkozót Zsóri Dániel találatával a piros-fehérek nyerték meg. Bár a kupában olykor előfordul, hogy a szakvezetők sokszor olyanoknak adnak elsősorban lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak, azonban a sorozat ezen szakaszában már Herczeg András inkább az alapembereknek szavazott bizalmat, a vendéglátók azonban még talán a biztos bajnoki bennmaradást tűzték ki elsődleges céljukul.

Gól a szünet előtt

A Loki egy hétvégi, székesfehérvári vereséggel hangolt a kupameccsre, a Kövesd pedig legutóbb 3–1-re nyert otthon a Honvéd ellen.

Az első félórában valamivel aktívabb volt a hazai alakulat, a Debrecen az előnye tudatában megfontoltabban futballozott, de a borsodiak előtt sem alakult ki komolyabb helyzet.

A 34. percben a mezőkövesdi Molnár került nagy ziccerbe, azonban közeli fejesét Kosicky védte a jobb saroknál, majd a házigazdák lőttek egy lesnek beintett gólt, nem volt feltétlenül jó az ítélet.

A 45. minutumban beütött a krach: egy jogtalanul megítélt szögletet követően a középen megcsúsztatott labdát Drazsics fejelte a hosszú saroknál a hálóba, eltüntetve ezzel a Zsóry hátrányát.

A szünet után szűk tíz perccel a csereként beállt Takács Tamás egyenlíthetett volna, de közelről, senkitől sem zavartatva mellé fejelt. Válaszul Moutari duplázta meg majdnem az előnyt.

A 61. minutumban már nem hibázott a cívisvárosi csatár: Bódi remekül betekert szabadrúgását Takács nyolc méterről a hálóba csúsztatta, így a Kövesdnek már újabb két gól kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz.

Nem sokkal később Eperjesi lekönyökölte Takácsot, második sárgájával pedig mehetett zuhanyozni!

Öt perccel a vége előtt haris ajtó-ablak ziccert körülményeskedett el, de a debreceni elődöntő így sem került veszélybe.

Sőt, a slusszpoén eztán jött: Bódi újabb gólpasszából Csősz Richárd lőtte ki a bal felső sarkot!

A DVSC összesítésben 3–1-gyel ment tovább.

TN


A tények

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó

Mezőkövesd Zsóry – DVSC 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, 1457 néző. Vezette: Szőts (Tóth II., Becséri)

Mezőkövesd: Dombó – Vadnai, Eperjesi, Szalai, Vajda (Silye 79.) – Molnár, Meszhi, Tóth B. (Bertus 79.), Iszlai, Drazic - Moutari

DVSC: Kosicky - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna – Jovanovic (Varga K. 46.), Tőzsér, Haris, Bódi – Zsóri (Takács T. 53.), Szécsi (Csősz 77.)

Gól: 1-0 Drazic (45.), 1-1 Takács T. (61.), 1-2 Csősz (87.)

Sárga lap: Tőzsér (7.), Moutari (42.), Tóth B. (48.), Eperjesi (60.), Kusnyír (64.), Dombó (74.), Takács (75.)

Kiállítva: Eperjesi (68.)

Továbbjutott a DVSC 3-1-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!