Sport

2019.03.03. 15:15

Országos rekordot döntött a debreceni személyi edző

Debrecen - Egyéniben és a csapatversenyben sem talált legyőzőre Mester Petra.

Debrecen - Egyéniben és a csapatversenyben sem talált legyőzőre Mester Petra.

Nemrég ért véget a Csapó utcai bevásárlóközpontban megrendezett Fórum Challenge elnevezésű verseny, melyen egy akadályokkal tűzdelt, erőt, egyensúlyérzéket, kitartást, gyorsaságot és lendületet igénylő akadálypályán kellett minél kevesebb idő alatt végig jutni.

Potyogtak a férfiak is

Az országos sorozat debreceni fordulója Mester Petra, a Vezér Fitness TRX és személyi edzője számára sikerült a legjobban, hiszen egyéniben és a csapatversenyben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, ráadásul az addigi rekordot 2 másodperccel megdöntve, a nők között 1 perc 43 másodperces idővel új csúcsot állított fel.

– Mindig is érdekeltek az ilyen kihívások, szóltak, hogy lesz egy ilyen verseny, megnéztük a neten a bemutató videót, és megszületett az ötlet, hogy induljunk el. Hétköznap volt lehetőség kipróbálni a telepített pályát, mi háromszor tudtunk rámenni, szerdán, csütörtökön és pénteken. Nem tudtam mennyi a rekord, a futamom után mondták, hogy új csúcsot állítottam fel, természetesen nagyon örültem neki. Az összes feladat megkívánta, hogy a résztvevők jó erőben és edzettségi állapotban legyenek: az első szám rögtön az AirBike volt, ami miatt egyből felment a pulzusszámunk. A majomlétra bár rendesen megrostálta a mezőnyt, ugyanis rengetegen lepotyogtak a feladat teljesítése közben, a kötélhágcsóval együtt számomra mégis ez a kettő volt a legemlékezetesebb feladat. Az egyéni futamom végére nekem is beállt a karom – árulta el Petra.

Összeszedte magát

A pálya kilenc állomásból állt, a feladatok pedig a következők voltak: AirBike kézzel hajtás és lábbal tekerés, keresztpallón átsétálás, kötélhágcsón átlengés, függeszkedés, majomháló, szánkó súlyokkal tolás-húzás, tányéros rúdon átlendülés, vízszintes pallón átsétálás, majomlétrán átfüggés. Egy állomást háromszor lehetett megpróbálni, amennyiben nem is került annyiszor 20 másodpercet adtak hozzá az időhöz, a harmadik „bukta” után lehetett tovább haladni a következő etapra.

Fotó: Kiss Annamarie

Szombaton voltak a csapatversenyek, vasárnap pedig az egyéni fordulót bonyolították le. Saját bevallása szerint Petra a szombatot kissé túlizgulta, de másnapra sikerült teljesen összeszednie magát.

– A csapatversenyben két gárdában is szerepeltem, a párom együttesével nem is találtunk legyőzőre, így úgy döntöttem, hogy másnap rajthoz állok az egyéni küzdelmekben. Mivel én nagyon szeretek csapatban dolgozni a szombatot túlizgultam, így ott önmagamhoz képest kapkodtam, ami apróbb hibákkal járt, emiatt vasárnapra nagyon össze kellett szednem magamat mentálisan, hogy a feladatokra koncentráljak. Ez nem csak a teljesítményem miatt fontos, hanem azért is, mert ha fejben nem vagy egyben, sokkal könnyebben jöhet a hiba, ami akár sérüléssel is járhat – mutatott rá.

Kipróbálnák magukat

Petrának és együttesének nagyon tetszettek a feladatok, így elhatározták, hogy a jövőben elindulnak minden hasonló környékbeli megmérettetésen, sőt, az országos kihívásoktól sem riadnak meg.

– Az Exatlonban és a Ninja Warriorban is gondolkodtunk már, de úgy tudom ezeket a műsorokat pár nap alatt leforgatják ami nagyon fárasztó, ráadásul össze kell egyeztetni a munkámmal az időpontot. Szóval nem egyszerű, de nem tettünk le róla, szeretnénk megmérettetni magunkat. Egy ilyen kihívásra már külön készülni kell, tehát a szimpla napi edzésnél még többet kell tenni a siker érdekében. Kíváncsi vagyok, mennyire bírnám a szerepléssel és a téttel járó stresszt.

MSZ


[related-post post_id="4156020"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!