Sport

2019.02.26. 19:43

Letudta a kötelezőt a Loki: megvan a továbbjutás

Debrecen - A DVSC az idegenbeli győzelem után hazai pályán döntetlent játszott az Ajkával és továbbment.

Debrecen - A DVSC az idegenbeli győzelem után hazai pályán döntetlent játszott az Ajkával és továbbment.

Ingyen lehetett megtekinteni a cívisvárosi klub jóvoltából a kedd esti DVSC–FC Ajka Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágót a Nagyerdei Stadionban, ennek megfelelően a körülményekhez képest szép számmal gyűltek össze a nézők. Ez tehát garantálta, hogy némileg jó hangulat uralkodjon a hétköznapi időpont ellenére is a Loki otthonában, azonban egy másik hír nem okozott derültséget, ugyanis Bódi Ádámról kiderült, hogy szombaton Pakson részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. A meghatározó labdarúgóra egyelőre nem tudni, mennyi kihagyás vár, de a helyezte nem szívderítő.

Kimaradt büntető

Mivel az első találkozót a Debrecen 3–2-re megnyerte az NB III-at veretlenül vezető ellenfele otthonában, várható volt, hogy több alapembert is pihentetni fog Herczeg András vezetőedző.

Így vegyes összetételű gárda állt ki hazai részről, több fiatallal, mint például Pintér Ádám vagy Zsóri Dániel.

Nem indult valami fényesen a lokisták számára a meccs, ugyanis a 7. percben Major vágódott el a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Horváth Péter tette le a labdát, de jobb alsóra tartó lövését Kosicky gyors vetődéssel hárította.

A kimaradt büntető után magához tért a DVSC, és beszorította a vendégeket, akik csak elvétve tudtak eljutni a hazai kapuig. A félidőben Szécsi és Zsóri akár kétszer is betalálhatott volna nagyobb szerencsével, majd a szünet előtt az ajkaiak vétették el centikkel a sarkot.

A második játékrészre Herczeg András beküldte Takács Tamást és Haris Attilát is, vagyis tapasztaltabbá, egyben veszélyesebbé is vált a Loki gárdája. Újra többször is helyzetbe kerültek a vendéglátók, azonban egyelőre nem jártak sikerrel. Egészen az 54.percig, amikor Szécsi beadása után Takács végül közelről a hálóba kotorta a labdát. Úgy tűnt, ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése. További hajdúsági helyzetek maradtak ki, majd a semmiből egyenlített az Ajka. Egy szögletet követően Kovács Gergő fejelt szép gólt.

Igyekezett megragadni a felpislákoló esélyét az ajkai együttes, de a Loki kontráiban is benne volt a gól, amelyből újabb már nem született.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Debrecen összesítésben 4–3-mal jutott tovább a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

TN


A tények

Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó

DVSC-FC Ajka 1–1 (0–0)

Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette: Lovas (Albert, Medovarszki)

DVSC: Kosicky – Kinyik, Pávkovics, Mészáros N. (Haris, 46.), Barna – Pintér (Takács, 46.), Jovanovic, Kuti, Damásdi (Varga K., 62.) – Szécsi, Zsóri

Ajka: Balogh M. – Molnár, Köles, Kovács G., Keresztes - Nagy E. (Kalász, 61.), Kenderes – Horváth P., Pavlitzky (Markó, 82.), Harsányi – Major (Nagy M. K., 72.)

Gól: 1-0 Takács (54.), 1-1 Kovács G. (69.)

Sárga lap: Nagy E. (26.), Pavlitzky (28.), Kinyik (67.), Kuti (74.)

Továbbjutott a Debrecen 4–3-as összesítéssel.


[related-post post_id="4155265"]

[related-post post_id="4154989"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!