Sport

2019.02.19. 08:49

Letette névjegyét a kupában a DEAC

Debrecen - Velkey János elmondta, nagyon boldogok, hogy bronzérmet szereztek.

Debrecen - Velkey János elmondta, nagyon boldogok, hogy bronzérmet szereztek.

Történetében először jutott be a DEAC férfi kosárlabdacsapata a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, és rögtön bronzéremmel tette le a névjegyét.

Múlt hétvégén, a győri Audi Arénában gyűlt össze a legjobb nyolcba jutott együttes, hogy eldöntsék, mely gárda hódítja el a kupát. A debreceniek elsőként a Zalaegerszeggel csaptak össze: ahogy arra számítani lehetett, kemény csatát vívtak a felek, melynek végén Berényi Sándor alakulata örülhetett, 81–78-as sikerével a legjobb négy között folytathatta a DEAC. Az elődöntőben egy nagyon elrontott második negyed után újra vissza tudott kapaszkodni a mérkőzésbe a Berényi-gárda, de a végét a címvédő Szolnok bírta jobban, így a bronzéremért játszhattak szombaton a cívisvárosiak, akik a Jászberénnyel találkoztak. A kupa­újonc cívisvárosi formáció csodás teljesítménnyel rukkolt elő, így bronzérem került a DEAC játékosainak nyakába.

Kellőképpen megünnepelték

Lapunk Velkey Jánost kérte meg, idézze fel a múlt hétvégén történteket. – Tudtuk, hogy nehéz összecsapásra számíthatunk a Zalaegerszeg ellen, és így is lett.

Egy végletekig szoros meccset vívtunk, több jó egyéni teljesítmény is volt nálunk, de igazából az döntött, hogy csapatként működtünk jól, küzdöttünk egymásért és a céljainkért.”

Illetve ami még lényeges volt, hogy a kulcsszituációkban jó döntéseket hoztunk – emlékezett vissza Velkey, majd rátért a Szolnokkal szembeni derbire is.

– A szolnokiak talán gyengébb kerettel álltak ki, amit szerettünk volna kihasználni. A harmadik negyedben majdnem egálra hoztuk az állást, ám fordítani nem sikerült, így a későbbi győztes Szolnok jutott a döntőbe. Aztán a Jászberény elleni bronzmeccsen igazán jó teljesítményt nyújtottunk, végig domináltunk, és megérdemelten nyertünk – fogalmazott a rutinos kosaras, majd hozzátette, nagyon örültek a bronzéremnek, és kellőképpen megünnepelték a sikert.

Velkey azt is elárulta, jó volt a szervezés, és a hangulat is, sok néző kilátogatott a Magyar Kupa-mérkőzésekre, ezzel sokat hozzátéve a csapatok teljesítményéhez.

Megtudtuk, a kupahétvége után kaptak pár nap szünetet a DEAC kosarasai, ám utána folytatják a munkát, hiszen komoly feladatok várnak még rájuk a bajnokságban. A következő, 20. fordulót majd csak jövő hét végén rendezik, március 2-án, szombaton 17 órától épp a Szolnoki Olaj együttesét fogadja majd az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

SZADÓ


[related-post post_id="4144737"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!