Sport

2019.02.16. 11:02

A listavezető és veretlen OSC érkezik a DVSE-hez

Debrecen - Smitula Gergő bár tudja, nem ők az esélyesek, de oda fogják tenni magukat.

Debrecen - Smitula Gergő bár tudja, nem ők az esélyesek, de oda fogják tenni magukat.

A listavezető OSC együttesét fogadja a Debreceni Sportuszodában a DVSE vízilabdacsapata szombaton 17 órától. A világklasszisokkal felálló fővárosiak ellen már a pontszerzés is bravúr lenne, ugyanis Vad Lajos együttese mind ez idáig százszázalékos a bajnokságban – számolt be róla a cívisvárosi klub honlapja.

A gyengébb évkezdés után újra lendületbe jött a DVSE, hiszen a Kaposvár elleni magabiztos győzelem után nagyon megnehezítették az élcsapatnak számító Miskolc dolgát idegenben. Az OSC ezzel szemben tovább menetel az OB I. alapszakaszában, legutóbb épp egy másik sztárcsapatot, a Szolnoki Dózsát győzték le odahaza 8–7 arányban. Az OSC egyébként két fordulóval a vége előtt már biztosan megnyerte az alapszakasz B csoportját, hiszen a hat ponttal mögöttük álló Szolnokot oda-vissza legyőzték. Bár elképzelhető, hogy az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutók is nagyobb szerepet kapnak majd szombaton a fővárosiaknál, a játékoskeretük még is elképesztően erős.

„Néhány évvel ezelőtt már sikerült hazai pályán megvernünk egy nagyon erős OSC-t, bízom benne, hogy ezúttal is meg lesz az esélyünk a bravúrra. Azóta még erősebbek lettek, tele vannak világklasszis játékosokkal és válogatottakkal, így nem is kérdés, hogy ki a mérkőzés esélyese. Abban biztos vagyok, hogy mi oda fogjuk tenni magunkat, a héten végig keményen dolgoztunk, remélem, ez szombaton is ki fog majd jönni” – bizakodott Smitula Gergő, a DVSE pólósa.

Jól álltak, de…

Miroslav Bajin tanítványai nincsenek könnyű helyzetben, hiszen bár három pont előnyük van az UVSE-vel szemben, az OSC után a Szolnokot fogadják. Ráadásul a lila-fehérekkel szemben az egymás elleni eredmény sem nekik kedvez, így a fővárosiak egy győzelemmel már meg is előzhetik a hajdúságiakat. „Az alapszakasz felénél nagyon jól álltunk, de sajnos két rangadón is elcsúsztunk azóta, így az Újpestre is oda kell figyelnünk. Ezzel már most nem tudunk mit kezdeni, küzdenünk kell tovább, én reménykedem benne, hogy a végén úgy fog alakulni, hogy mi jutunk majd a felsőházba” – zárta szavait Smitula.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!