Sport

2018.10.12. 13:20

Negyedik helyen végeztek Ferenczi Nikiék az Ifjúsági Olimpián

Debrecen - Buenos Airesben tizenhét csapat küzdött meg az érmekért a triatlonisták nemzetközi vegyes váltóinak versenyén.

Debrecen - Buenos Airesben tizenhét csapat küzdött meg az érmekért a triatlonisták nemzetközi vegyes váltóinak versenyén.

Az egyéni versenyek után négy nappal már a váltóké volt a főszerep az argentínai játékokon, ahol a két magyar, Ferenczi Nikolett (DSC-SI) és Kiss Gergely a belga Hanne Peeters és a brit Calum Young társaságában próbálta meg minél kevesebb idő alatt teljesíteni az előírt etapot – közölte a Debreceni Sportcentrum.

A belga hölgy nem kezdett jól, hiszen a kilencedik helyen adta át a stafétabotot Kiss Gergelynek, aki a negyedik pozícióig hozta fel a kvartettet. Szerencsére a DSC-SI kiválósága, és a brit fiatalember is remekül versenyzett, így sikerült megtartani a nagyon előkelő negyedik helyet a sportolónként 300 méter úszás, 7 kilométer kerékpározás és 2 kilométer úszás után (1:29:21).

Az aranyérmet mintegy 20 másodperces előnnyel a Europe 1 csapata szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!