Sport

2018.08.15. 09:48

Kontent-DKSI-sikerek külföldön

Debrecen - Három versenyen is rajthoz álltak az elmúlt időszakban a debreceni klub kerékpárosai.

Debrecen - Három versenyen is rajthoz álltak az elmúlt időszakban a debreceni klub kerékpárosai.

Kiemelkedően szerepelt a junior (U19) kategóriában hirdetett 47th Olympic Hopes – Belgrade Tophy Milan Panic UCI 2.1-es versenyen a debreceni Kontent-DKSI ifi sora. Az augusztus 11–12-én megtartott belgrádi eseményen az első szakasz emelkedőkkel, veszélyes lejtmenettel tűzdelt körözés volt a ­Kosutnjak parkban, 6,3 km-es pályán 13 kör, összesen 82 km volt a táv.

Csapatmunka

Vasárnap a Nikola Tesla sugárúton kijelölt fordító pályán tettek meg 100 km-t a fiúk. A csapat célja az volt, hogy Mészáros Ábelt az összetett ötödik helyéről a dobogóra segítsék. Ennek szellemében hajtottak, a csapatmunka jól működött, bár Árvai Krisztiánnak technikai gondja akadt menet közben, azért be tudta fejezni a napot. A döntő támadást Mészáros a vége előtt négy körrel indította, egy török versenyzővel a mezőny előtt egy perces előnnyel hajráztak a győzelemért: a sprintet végül a debreceni kerekes nyerte! Mészáros így az összetett elszámolásban harmadikként zárt, pontszerző helyen végzett továbbá Bognár Ábel, aki kilencedik lett a két nap összesítésében.

Az U15-ös és az U17-es fiúk ugyanazon a hétvégén a Szlovák Kupa eperjesi futamán vettek részt. Vasárnap a mezőnyversenyekre került sor, 55 km-en Páll Zsombor tizedik lett. A nagyobbaknál 80 km volt a táv, 1000 méter szintkülönbséggel. Egy három fős szökés alakult ki, majd a csapatból Sánta Ármin szökött meg többedmagával, miközben Pető Dániel és Árvai fogták a mezőnyt. A csapatmunka meghatározó volt, a szökésben levő négyes egyesével ért célba, ahol Sánta a nagyszerű második helyezést szerezte meg.

Sikerek a Székely Körön

Az augusztus 7–11. között rendezett Székely Körverseny első két szakaszán elsősorban Gönczy Gergő és Vígh Zoltán szállították a szép helyezéseket, utóbbi a prológ nyolcadik helyével, Gönczy pedig az első szakasz negyedik helyezésével alapozta meg a szereplését.

A Székely Kör harmadik szakaszának szombati napján két etapot is rendeztek, ebből a délelőtti egy 10 km-es hegyi egyenkénti volt. Vígh tizediknek kerekezett be, Gönczy a 13. helyen zárt a futamon. Délután a Csíkszereda környékén rendezett 143 km-es mezőnyverseny zárta a Székely Kört: Gönczy az élbolyban kiválóan helyezkedve ötödik helyet szerzett, Pápai pedig a 11. helyen ért célba.

Tour de Hongrie

Keddtől Vígh, Gönczy és Pápai a magyar válogatott színeiben a Tour de Hongrie-n vesz részt, a többiek a Szlovák Kupa következő versenyén állnak rajthoz Klastor pod Znievom városában, ahol időfutamot és mezőnyversenyt rendeznek majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!