Sport

2017.12.14. 19:25

Minden aranyat elhoztak a debreceni tornászlányok

Debrecen - Szenzációs sikereket értek el a Kossuth Gyakorló és a Refi tornászai hétvégén a Budapesten megrendezett meghívásos versenyen.

Debrecen - Szenzációs sikereket értek el a Kossuth Gyakorló és a Refi tornászai hétvégén a Budapesten megrendezett meghívásos versenyen.

A Rákoskerti Torna Kupa a 2018. évi diákolimpia sorozat felkészülési állomása volt, melyre összesen 87 csapat nevezett be az ország minden szegletéből. Az I és II. korcsoportban a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, a III-IV. korcsoportban a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája képviselték városunkat.

Fotó: Debreceni Egyetem

A lányok fantasztikus teljesítményt nyújtva, minden korcsoportban elhozták a csapat illetve Matkó-Terhes Gabriella, Kőrösi Dalma és Balogh Ágnes révén az egyéni aranyérmeket is. Edzőik, Varga Katalin és Antal Mária nagyon elégedettek voltak tanítványaik teljesítményével.

Eredmények

I. korcsoport: 1. hely DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

A csapat tagjai: Litauszki Alíz, Varga Réka, Győrfi Lilla, Molnár Eszter, Kappelmayer Kitti, Matkó-Terhes Gabriella

II. korcsoport: 1. hely DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

A csapat tagjai: Nagy Lili, Simándi Viktória, Ludman Eszter, Kőrösi Dalma, Szegedi Panna

III-IV. korcsoport: 1.hely Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája

A csapat tagjai: Süle Luca, Rácz Eszter, Rácz Zsófia, Dandé Sára, Csenge, Bába Petra, Balogh Ágnes

A debreceni tornászlányok ezzel a szép teljesítménnyel nagyon eredményes évet zártak. Nem csak a Magyar Torna Szövetség versenyein állták meg kiválóan a helyüket, hanem iskoláikat képviselve a diákolimpia versenyeken is számos sikert értek el 2017-ben.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!