Sport

2017.11.04. 19:28

A DVSE hozta a kötelezőt

Debrecen - Nem adták könnyen a bőrüket az Aligátorok, de végül a Debrecen érvényesítette a papírformát.

Debrecen - Nem adták könnyen a bőrüket az Aligátorok, de végül a Debrecen érvényesítette a papírformát.

Az újonc szombathelyi AVUS gárdája látogatott a férfi vízilabda OB I. hatodik fordulójában, szombaton este a Debreceni Sportuszodába. Csak az előző körben tudta megszerezni első győzelmét a bajnokságban mindkét együttes, így érdekes találkozóra volt kilátás. Az esélyek egyértelműen a DVSE mellett szóltak, és bár az eleje izgalmasabban alakult, a vége sima lett, 16–10-re nyert a Debrecen.

A vendégek bizonyultak gyorsabbnak a ráúszásnál, és rögtön az első támadásból eredményes is tudott lenni a Szombathely, Ukumanov talált be. A másik oldalon Kállay csak az oldalhálót találta el, ellenben Garancsy révén kétgólosra nőtt az AVUS előnye. Gyorsan szépített a Debrecen, Obradovic szépített a hazai publikum nagy örömére. Nem tudták kihasználni kettős emberelőnyüket Komlósi Péter tanítványai, az ellenfél pedig büntetett. A hazaiak csapatkapitánya, Kállay lépett a tettek mezejére, és csökkentette a hátrányt. Sőt, hamarosan már egál volt, Fejős talált be, majd helyre állt a világ rendje, Szőke bombagólja után már a cívisvárosiaknál volt a fór, 4–3.

Jól indult a második negyed, összekapták magukat a hajdú-bihariak, sorozatban három találatot szereztek a házigazdák, illetve a kapuban Lévai is elkapta a fonalat, 7–3-mat mutatott az eredményjelző négy perccel a nagyszünet előtt. Kiss lövése talált utat magának a kezek alatt, majd Elkler lóbált párat, és tüzelt, félidőben 7–5-re ment a DVSE.

Büntetőhöz jutott a Debrecen, Durik pedig kíméletlenül ki is használta a lehetőséget. Kezdett meglépni a hazai csapat, Macsi is feliratkozott a gólszerzők közé, 9–5. Gyors gólváltás következett, előbb Ekler, majd Boros zörgette meg a hálót, 10–6. Ekler és Durik külön párharcba kezdett, már mindketten négy-négy találatnál jártak, mikor 11–7 volt az eredmény. Macsi is újra bejelentkezett, ahogy Boros is, egyre tetemesebb volt az előny, 13–8-nál következett az utolsó etap.

Továbbra is a cívisvárosiak domináltak, eldőlni látszott az összecsapás. Szőke megúszásból vette be Kovács kapuját, míg Kiss egy emberelőnyös helyzetet használt ki. Kállay is ismét hallatott magáról, egy akciót zárt le úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, 15–9. A hajrára még jutott egy-egy gól, 16–10-nél ért véget a találkozó. A kezdeti bizonytalanság után megérdemelt győzelmet aratott a Debrecen.

HBN


A tények

DVSE–AVUS 16–10 (4–3, 3–2, 6–3, 3–2)

Debreceni Sportuszoda. Vezette: Berki András, Bene Péter

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő, Kállay Márk (2), Lukas Durik (4), Stefan Vidovic, Fejős Róbert (1), Somlai Tamás (1), Macsi Patrik (2), Süveges Máté, Szőke Szabolcs (2), Dimitrije Obradovic (2), Boros Tamás (2), Dienes Imre Balázs, Kaszanyi Roland. Edző: Komlósi Péter

AVUS: Horváth Alex, Vladimir Cvetic, Polovic Krisztián (1), Ekler Bendegúz (4), Takács Kristóf, Kiss Csaba (2), Baj Marcell, Baranyai Ákos, Rustam Ukumanov (1), Galambos Gergely, Garancsy András (2), Hajmási András, Kurucz Barnabás, Kovács Barnabás. Edző: Matajsz Márk

Gól/emberelőny: 1/7, ill. 4/11

Gól/büntető: 1/1, ill. 1/1

Mesterszemmel

Komlósi Péter: Nagyon fontos győzelmet szereztünk meg. Készültünk a Szombathely játékából, komolyan vettük őket. Vegyesek az érzelmeim a mai találkozóval kapcsolatban: voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, de védekezésben és támadásban is akadtak hibáink. Sokkal érettebb játékot várok el a csapatomtól. A győzelemnek örülünk, a hibákat pedig ki kell javítanunk a következő mérkőzésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!