Sport

2017.08.25. 10:52

Eötvös Kupa: Vanuatuba került a strandröpi-arany

Hajdú-Bihar - Nagy csatákat hozott a múlt hétvégén Nánáson és Böszörményben megrendezett strandröplabda-torna.

Hajdú-Bihar - Nagy csatákat hozott a múlt hétvégén Nánáson és Böszörményben megrendezett strandröplabda-torna.

Az Eötvös Kupa eddigi története során 4 földrész 44 országából érkeztek játékosok, de az idei tornán mindkét szám emelkedett. A Vanuatu Röplabda Szövetség elnöke, Debbie Masauvakalo személyesen tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt és egy válogatott strandröplabda párost is magával hozott, így immár 5 kontinens játékosai szerepeltek a tornán.

A hölgyek hat kategóriában (U12, U14, U16, U18, U20, felnőtt), hat pályán Hajdúnánáson, míg a férfiak három korosztályban (U14, U17, felnőtt) Hajdúböszörményben játszottak.

Messziről jöttek

Az U12-es hölgyeknél a Gödöllői RC játékosai, Ligárt Anna és Kristóf Dóra diadalmaskodtak. Második helyen végzett a miskolci Bátori Panna, Határ Héli kettős, míg a bronzérmeket a szerb Lara Zigic és Dragana Korolija vehették át.

Az U14-es kategóriában a Miskolci Sportiskola sportolói, Nagy Flóra és Vincze Panna utasították maguk mögé a mezőnyt, megelőzve a szerb Tara Bukvic–Miljana Gunjaca és a határ romániai oldaláról érkező Antonia Condure–Denisza Karacsonyi párosokat.

A Bakony-Balaton Röplabda Akadémia színeiben induló Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia vehette át a kupákat, érmeket és a Hajdúnánás Önkormányzata által felajánlott, helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot az U16-osoknál. A képzeletbeli dobogó két másik fokára két romániai páros került, a középsőre az Andreea Simu–Bianca Toma, az alsóra Gagyi Emese Angyalka–Kerezsi Barbara.

Az U18-osoknál komoly magyar–román verseny alakult ki: végül az Ikrényi DSK versenyzői, Horváth Dóra és Tóth Laura lettek az elsők, akik korábban kikaptak a második helyen végző nyíregyházi Szi­lágyi Csenge–Tóth Dalma kettőstől. A harmadik helyre az idei korosztályos román bajnok Zeynep Koc, Irina Elena Kosinski ért be.

Az U20-as kategória aranyérmei messzire utaztak, egészen Vanuatuig. Az onnan érkező válogatott sportolók, Loti Joe és Sherysyn Toko meggyőző fölénnyel győztek. A második helyet Zeynep Koc és Irina Elena Kosinski szerezte meg, míg a bronzérmeket a román Madalina Pura, Giulia Blaj nyakába akasztotta Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere.

Fotó: Derencsényi István

A felnőtt női mezőnyben sokáig megállíthatatlanul menetelt az itt is induló vanuatui páros, akik dél körül még legyőzték a későbbi bajnok kettőst, de aztán a döntőbe jutásért vívott találkozón váratlan vereséget szenvedtek az Eötvös DSE sportolóitól, dr. Kovács Katalintól és Almási Nórától, így ebben a kategóriában bronzérmesek lettek. A döntőben a debreceniek ellenfele a vigaszágról döntőbe jutó Czene Adrienn (Gödöllői RC) és Császár Norina (UTE) voltak, akik legyőzték a hajdúságiakat.

Külföldi fölény

Az uraknál az U14-es kategóriában a Dinamo Bukarest párosa, Kosinski Carol-Gabriel és Tanase Radu győzött. Az ezüst­érmek tulajdonosai a Pénzügyőr SE játékosai, Sándor Bernát és Suba Róbert Márk lettek. A bronzérmek Kunhegyesre kerültek, Ardai Attila és Molnár Balázs szerezték meg őket.

Az U17-eseknél fehérorosz győzelem született, a maloritai Vicsurov Vladiszlav Szergejevics és Badtiev Nikita Kaz­bekovics állhatott a dobogó legfelső fokára. Második helyezést ért el Kurely Mózes és Szoboszlai Botond, megelőzve Csukás Ádámot és Gyulai Ádámot.

A férfi felnőtt mezőnyben két szlovák páros állhatott a dobogóra. A legmagasabb fokra Adrián Červeny és Patrik Marčoka, a legalacsonyabbra Juraj Vetrecin és Zoltán Šipoš. Közéjük ékelődött az ukrán Erik Kopcha és Oleksandr Sologub.

Az Eötvös Kupa péntektől vasárnapig a teremben folytatódik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!