Sport

2017.06.09. 12:07

Kézilabdaünnep Debrecenben: zúgjon a „hajrá, magyarok!”

Debrecen - A németországi vébére Debrecenen át vezet az útja a női kéziseinknek.

Debrecen - A németországi vébére Debrecenen át vezet az útja a női kéziseinknek.

Újra kézilabdaünnep lehet a Hajdúságban, szombaton 17 órától Magyarország–Szlovákia női világbajnoki selejtezőt vívnak a Főnix Csarnokban. A tét a németországi vb-re való kijutás, amelyet a cívisvárosi találkozón, majd a június 14-ei pozsonyi visszavágón harcolhatnak ki a mieink. A magyar válogatottnak tagja Sirián Szederke, a Loki beállója, aki készséggel válaszolt a Napló kérdéseire.

Debrecenbe kellett jönni

– Megerőltető felkészülés van mögöttünk. Május 29-én kezdtük a közös munkát Debrecenben, s mindössze szombattól keddig volt pihenőnk a tábor alatt. Miután az utolsó bajnokink szombaton volt, s hétfőn kellett megjelenni a válogatott felkészülésén, így fizikailag nem esett nehezemre folytatni a munkát. Kemény gyakorlásokon vagyunk túl, konditermi edzés mindössze háromszor volt, főleg a taktikai tréningekre helyezte a hangsúlyt a szakmai stáb. A munka mellett volt lehetőségünk csapatépítő programokon is részt venni, ezeknek is köszönhetően nagyon jó a hangulat a csapat háza táján – fogalmazott a cívisvárosi kézilabdázó, akinek keményen meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, hiszen Kisfaludy Anett és Mayer Szabina is ott van a keretben beállóként.

Szedi szeretné

– Bár korábban már meghívott Kim Rasmussen a keretbe, igazából még új vagyok a válogatottban, talán ezért is voltam a felkészülés elején még kissé megilletődött. De szerencsére ezt az érzést sikerült gyorsan levetkőznöm, s úgy érzem, jól megy a munka. Minél többet gyakorlok a társakkal, annál jobban érezzük a másik mozgását, s ez nagyban segíti az összjátékot. Lépésről lépésre haladok, de tudom, hogy jó az irány. Bízom benne, hogy lehetőséghez jutok Szlovákia ellen – fogalmazott a Szedi becenévre hallgató játékos, aki kitért a világbajnoki selejtezőre is. – Azt hallottuk, hogy sok jegy elkelt a találkozóra, s ennek nagyon örülünk, hiszen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni a szurkolók a Főnixben, ami plusz erőt ad a gárdának. A szakmai vezetés elvárása az, hogy a saját játékunkat játsszuk, a lehető legjobban. S ha ez megvalósul, akkor nem lehet baj az eredménnyel sem. Az a célunk, hogy a továbbjutás kérdése már az első meccsen eldőljön!

HBN-BN



Gőzerővel készülnek Debrecenben Görbiczék a hét végi összecsapásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!