Sport

2017.05.12. 15:00

NB II: nagyot léphetnek az álmuk megvalósítása felé az újvárosi focisták

Balmazújváros - Szécsi Gergő elárulta, a jó helyzetkihasználás kulcsfontosságú lesz a Soroksár elleni „hatpontos” meccsen.

Balmazújváros - Szécsi Gergő elárulta, a jó helyzetkihasználás kulcsfontosságú lesz a Soroksár elleni „hatpontos” meccsen.

A Merkantil Bank NB II. mezőnyének már csak négy fordulója maradt a pontok gyűjtögetésére. Az élvonalbeli álmokat dédelgető Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vasárnap 17.30-kor a Soroksár otthonában lép pályára, az ütközetet az M4 Sport élőben közvetíti. Nyugodtan nevezhetjük csúcsrangadónak az összecsapást, hiszen a hajdúságiak a második helyen állnak, míg a „Sori” a negyedik pozícióban tanyázik, a két gárda között csupán három egység a különbség. Feczkó Tamás legénysége visszavághat a vetélytársának a hazai vereségért, novemberben Huszák Tamás és Lovrencsics Balázs góljával Lucsánszky Tamás alakulata 2–0-ra diadalmaskodott. Friss hír a Pest megyei csapat háza tájáról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a villámlás miatt félbeszakított Szeged elleni meccsüket újra kell játszaniuk. A sárga-feketék valószínűleg bosszúsan vették tudomásul az ítéletet, mivel 3–1-re vezettek a 61. percben, amikor a játékvezető az öltözőbe parancsolta a futballistákat.

Nem feszültek

– Hatalmas jelentőséggel bír a soron következő mérkőzésünk, mivel amelyik alakulat begyűjti a három pontot, hatalmas lépést tesz a célja, vagyis a feljutás felé – nyitotta a beszélgetést Szécsi Gergő, az újvárosiak 28 esztendős kapusa. – Ellenfelünk hazai pályán biztosan a saját játékát szeretné nyújtani, tehát elsősorban a támadásokra fókuszálnak majd a fővárosiak. A Soroksárnál futballozik a góllövőlista éllovasa, Lovrencsics Balázs, akit nem téveszthetünk szem elől. Remek formába lendült az utóbbi időben, egy-egy villanással képes eldönteni a találkozókat. Kiváló hangulatban készültünk az előttünk álló feladatra, a nagy tét nem hatott bénítólag a csapatra. Úgy gondolom, a téthelyzetek mindig arra sarkallják a sportolókat, hogy a lehető legjobb formájukat nyújtsák. Hogy aláírnám-e a döntetlent?

Vannak olyan bajnokik, amikor az egy pont is sikernek számít, de személy szerint csak a győzelemmel lennék elégedett a hétvégén

– mutatott rá Szécsi, akit arról is kérdeztünk, miért nem megy az újvárosiaknak mostanság a Soroksárral vívott fellépéseken. A hálóőr elárulta, nem arról van szó, hogy a vetélytárs stílusa nem fekszik nekik. Hozzátette, az őszi kilencven perc során mindkét egylet előtt adódtak lehetőségek, ám a Balmaz ezekkel nem sáfárkodott jól, ellenben a rivális gólra váltotta a helyzeteit. A „kesztyűs” szerint emiatt vasárnap is kiemelt jelentősége lehet annak, hogy melyik gárda lesz higgadtabb a kapu előtt.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!