Sport

2017.04.25. 17:02

Okkal orrolt meg ellenfelére a debreceni pólós

Debrecen - Nem elég, hogy kikaptak, még véráldozatot is követelt a Honvéd elleni összecsapás.

Debrecen - Nem elég, hogy kikaptak, még véráldozatot is követelt a Honvéd elleni összecsapás.

A nagypénteki bravúros, idegenbeli Honvéd-verés után hétfőn este nem sikerült legyőznie Vad Lajos tanítványait a Debreceni Sportuszodában Kállay Márkéknak. Partiban voltak a cívisvárosiak, nem hagyták meglépni riválisukat, de egy góllal így is felülkerekedett a több rutinos, nagynevű játékossal megspékelt fővárosi egylet, mely 11–10-re gyűrte le a DVSE csapatát. A férfi vízilabda OB I. rájátszásában rendezett párharcot, mely az egyik fél hetedik pontjáig tartott, 7–4-re nyerte a Honvéd. A Debrecen így a 11. helyért küzdhet tovább, a Pécs ellen.

Szándékos volt

– Húsvét előtt saját otthonában győztük le a Honvédot, bíztunk benne, hogy most is sikerül, de sajnos nem jött össze. Csalódottak vagyunk, de megyünk tovább, a pécsiek várnak ránk, két nyertes meccsig megy majd köztünk a küzdelem, a tét a 11. pozíció, amelyet mindenképp szeretnénk megszerezni! – vélekedett a debreceniek pólósa, Smitula Gergő, aki szerint így sem vallottak szégyent. – Szoros összecsapást vívtunk, ellenfelünknél olyan vízilabdások játszanak, mint Szívós Márton, Kiss Gergely, vagy Decker Attila, őket senkinek sem kell bemutatni. Úgy hiszem, felvettük velük a versenyt – mondta a centerként és bekként is bevethető játékos, akinek nem csupán a vereség fájt a mérkőzés végén.

– A második negyedben épp emberhátrányban védekeztünk, mikor Simon Adrián lerántott a víz alá, és szándékosan orrba ütött. Elkezdett ömleni a vérem, eltört az orrom. Hat hétbe telik, mire összeforr, így valószínűleg vége a szezonomnak. Amellett, hogy fáj a sérülésem, az is elszomorít, hogy sportszerűtlen ellenfelem semmilyen büntetést sem kapott brutalitásáért. Szeretnénk elérni, hogy utólag szankcionálják tettét, ami bár jelentene némi kárpótlást, de az orrom ettől még nem fog hamarabb rendbe jönni – tudtuk meg Smitulától.

A kiírás szerint május 6-án, szombaton mérkőzik meg először Komlósi Péter alakulata a Péccsel, idegenben.

HBN


Nem sikerült legyőzni Szívós Mártonékat, legjobb esetben is csak a 11. helyen zárhat a DVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!