DVSE: elmaradt az újabb bravúr, egy gól döntött

Akt.:
DVSE vs. Honvéd
DVSE vs. Honvéd - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nem sikerült legyőzni Szívós Mártonékat, legjobb esetben is csak a 11. helyen zárhat a DVSE.

Hihetetlenül fontos összecsapás várt a férfi vízilabda OB I. rájátszásában, hétfőn este a Debreceni Sportuszodában Komlósi Péter tanítványaira. A DVSE a Honvéd ellen szállt harcba, és a tét nem volt csekély: a győztes a kilencedik helyért folytathatja a Kaposvár ellen, a vesztes pedig a 11-12. pozíciókért küzd meg a pécsiekkel.

Süveges Máté gólja nyitotta a találkozót, ám Gyárfás Tamás rögtön válaszolt. Fekete Gergő akcióból talált be, a másik oldalon pedig Fejős Róbert centerezett eredményesen. Szívós Márton is góllal jelentkezett, Kuncz Tamás egy emberelőnyös helyzetet használt ki, ahogyan Gyárfás is – az első negyed végén 4–3-ra vezettek Vad Lajos tanítványai.

di_dvse_kispest-31

Fotó: Derencsényi István

Hosszú perceken át nem született újabb gól, majd a nagyszünet előtt Tóth Péter egalizált, de Simon Adrián újra előnybe lőtte az övéit.

Kalanovics Balázs duplájával tovább hízott a fór, azonban jött Szőke Szabolcs, majd Tóth, és máris 6–7-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó etap előtt még Szívós köszönt be újra.

Igazán gólgazdagra sikerült a negyedik nyolc perc, hétszer találtak be a felek. Hazai oldalon Somlai Tamás kétszer, Süveges és Szőke egyszer vette be Decker Attila kapuját, a vendégektől Kalanovics duplázott, illetve Szívós is lőtt még egyet. A vége 11–10 lett, a Honvédnak, az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot 7–4-re nyerte a fővárosi gárda. Vagyis nem sikerült az újabb bravúr a Debrecennek, melynek marad a 11., vagy a 12. hely.

HBN


A tények

DEBRECEN – RACIONET HONVÉD 10-11 (3-4, 1-1, 2-3, 4-3)

Debreceni Sportuszoda, 500 néző. Vezette: Petik A., Kun Gy.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M., Durik, Tóth P. 2, Süveges M. 2, Szőke Sz. 2, Fekete G. 1. Csere: Smitula G., Kuncz T. 1, Somlai T. 2, Dienes I. B., Turcsányi Á., Busilacchi. Edző: Komlósi Péter.

HONVÉD: Decker A. – Kiss B., Gyárfás T. 2, Fejős R. 1, Szivós M. 3, Kalanovics B. 4, Simon A. 1. Csere: Fazekas T., Borsós E., Kiss G., Simon R. Zs., Steinmetz B., Irmes P. Edző: Vad Lajos.

Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 5/3.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 4/1.

Kiállítás cserével: Tóth Péter, ill. – .

Kipontozódott: Kállay Márk, ill. Simon Roland Zsolt.