Sport

2017.04.02. 08:15

DVSC: végre újra egy siker!

Debrecen - Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen aratott nagyon fontos győzelmet a DVSC.

Debrecen - Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen aratott nagyon fontos győzelmet a DVSC.

A válogatott vb-selejtezője miatt beiktatott háromhetes szünet után szombaton folytatódott az NB I. – a DVSC a Vasas otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba látogatott.

Egy hazai helyzettel indult a meccs: egy jobb oldali beadás után Remili lába alatt elsuhant a labda, majd Berecz lövésébe belevetődtek. Ezután jött egy Loki-ziccer, Hangya hibája után Szuk lépett ki egyedül, ám ahelyett, hogy lőtt volna, Feltscherhez passzolt, lövésébe Kleisz vetette bele magát.

A debreceniek sorra alakították ki a helyzeteket, Feltscher nagyon aktív volt. A 27. percben aztán góllá érett a fölény: Tőzsér kapott remek passzt, majd huszonkét méterről, a bal oldali kapufa segítségével a hálóba lőtt. A Vasast kissé megfogta a bekapott gólt, de azért így is próbálkoztak az angyalföldiek. A 37. minutumban Remili végezhetett el szabadrúgást nagyjából 23 méterről, labdája a sorfal fölött elszállva a jobb felsőbe tartott, ám a maszkban védő Danilovics nagy bravúrral kitolta a labdát. Nem sokkal később egy szöglet után Szatmári fejelhetett hat méterről, labdáját Nagy ütötte ki. A másik oldalon, egy kontra után Gaál célozta meg a kaput, Danilovics ismét hárított.

A szünet előtti két percben két gól is esett: előbb Szuk beadása után, a menteni igyekvő Burmeister bombázott a saját kapujába. Majd Szatmári Risztevszkit vágta fel a tizenhatoson belül, ami miatt 11-eshez jutott a Vasas, Ádam Martin magabiztosan értékesítette a büntetőt. A félidőben 2–1-re vezetett a Loki.

A végén dőlt el

Csendesen csordogáltak a percek a térfélcserét követően, ugyan próbálkoztak mindkét oldalon, de igazi átütőerő egyik egylet játékában sem volt. A hazaiak fokozatosan egyre jobban átvették az irányítást. A találkozót egyébként a helyszínen tekintette meg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is.

A 68. percben Szukot ugratták ki, ám Kleisz beérte, és az utolsó pillanatban szögletre mentett. Később egyenlített a Vasas, Remili szöglete után Vaskó fejelt hatról a léc alá, 2–2.

A hajrában aztán Könyves döntötte el az összecsapást, tíz méterről lőtte ki a jobb alsót, ezzel beállítva a 3–2-es végeredményt.

HBN


Vasas – DVSC 2–3 (1-2)

Szusza Ferenc Stadion, 2459 néző. Vezette: Pintér (Buzás, Medovarszki)

Vasas: Nagy G. - Burmeister, Vaskó, Ristevski – Kleisz (Kulcsár, 71.), Manjekar, Berecz, Hangya – Gaál (Murka, 59.), Ádám (Király, 46.), Remili

DVSC: Danilovics – Osváth, Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Feltscher (Szekulics, 84.), Jovanovic, Filip, Tőzsér, Holman (Könyves, 66.) – Szuk (Handzic, 73.)

Gól: 0-1 Tőzsér (26.), 0-2 Burmeister (Öngól, 43.), 1-2 Ádám (45.), 2-2 Vaskó (78.), 2-3 (Könyves, 88.)


A Vasas vs. DVSC (2-3) NB I-es mérkőzés után a két edző, Michael Oenning és Leonel Pontes értékelte a látottakat.

 

A labdarúgó OTP Bank Liga huszonnegyedik fordulójában a DVSC Budapesten lépett pályára a Vasas ellen szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!