Sport

2017.04.24. 08:28

DVSC: egyre csak élesedik a küzdelem

Debrecen - A DVSC hazai pályán megverte a Haladást, de továbbra is menekülnie kell.

Debrecen - A DVSC hazai pályán megverte a Haladást, de továbbra is menekülnie kell.

Saturdayplace Fishgiving – így ferdítette angolra a vendégcsapat nevét egy tréfás kedvű szurkoló a találkozó előtt, de rögtön hozzá is tette, a DVSC helyzete azért nem ennyire vicces. Való igaz, a Loki meccsei – úgy tűnik, ez már így lesz a szezon végéig – minden héten háborút rejtenek magukban, ugyanis továbbra sem tud megnyugtató távolságba kerülni a kiesőzónától a piros-fehér alakulat az NB I-ben. Leonel Pontes gárdája az elmúlt hétvégén a Szombathelyi Haladást fogadta a Nagyerdei Stadionban, azt a csapatot, amely már a dobogóért is harcba szállt a tavasz folyamán. Vagyis nem a vendéglátók számítottak a találkozó esélyesének, de ez nyilván nem sokakat zavart Debrecenben.

Jó kezdés

Jól kezdett a Loki, uralta a meccs legelejét és mintegy negyedóra múlva meg is szerezte a vezetést. Holman passzát Handzic váltotta gólra, megadva ezzel az alaphangot. Lendületben maradt a Lokomotív, azonban Williams váratlanul kiegyenlítette a Haladás hátrányát. Nem sokat kellet várni a Debrecen válaszára, ezúttal Holman Dávid talált a hálóba. Pörögtek az események!

Félórája tartott az összecsapás, amikor újabb találatot szerzett a házigazda: ismét Holman jeleskedett, most távolról rúgott egy bombagólt a középpályás.

A szünet után némileg visszább esett az iram, de ez nem a Lokin múlott, a hazaiak jól futballoztak. A 62. minutumban Könyves Norbert lőtte ki a sarkot, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A hátralévő időben több cserét is végrehajtott Pont es, frissítve ezzel együttesét, azonban gólt már csak a Szombathely ért el, mégpedig Tóth Máté révén.

A cívisvárosiak ezzel nagyon fontos győzelmet arattak, de nem nyugodhatnak meg, ugyanis a Diósgyőri VTK is nyerni tudott ebben a fordulóban, és az MTK sem szenvedett vereséget a Videotontól. A harc élesedik, a hajdúságiak legközelebb a bajnokesélyes Videotonhoz látogatnak, az sem lesz könnyű menet.

HBN-TN


Több nézőt érdemelt volna a DVSC - Haladás mérkőzés a Nagyerdei Stadionban, ahol ezúttal mindkét szurkolótábor nagyon visszafogottan teljesített.

A DVSC vs. Swietelsky Haladás (4-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Mészöly Géza értékelte a látottakat.

 

A labdarúgó OTP Bank Liga huszonnyolcadik fordulójában a DVSC a Haladás csapatát fogadta szombaton 18.00-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!