Sport

2017.02.16. 17:22

Loki: hat év után újra az MK négyes döntőjében

Debrecen - Csáki Viktória izgult a sorsdöntő hetesek előtt, de mégsem remegett meg a keze.

Debrecen - Csáki Viktória izgult a sorsdöntő hetesek előtt, de mégsem remegett meg a keze.

A szezon eddigi legnagyobb bravúrját hajtotta végre a DVSC-TVP női kézilabdacsapata szerdán este, a piros-fehérek 22–21-re legyőzték a favorit Érd gárdáját a Hódos Imre-sportcsarnokban. A győzelem azt jelenti, hogy a debreceniek bejutottak a Magyar Kupa legjobb négy alakulata közé, s így készülhetnek az április 1-jén és 2-án megrendezendő Final Fourra. (A helyszín kérdéses, az egyeztetések még folynak, az egyik lehetséges színtér a debreceni Főnix Csarnok.)

Egyetlen esély

De térjünk vissza a cívisvárosi negyeddöntőre, ami vérbeli kupacsatát hozott, a játék szépsége helyett sokkal inkább a küzdelem dominált a 60 perc során. S ahogy az egy kupamérkőzésen előfordul, a esélytelenebbnek tartott gárda felborítva a papírformát, bravúros győzelmet aratott. – A szombati bajnoki vereség után nem sokan hittek bennünk, főleg, hogy a nagyon erős Érd ellen kellett bizonyítanunk. A heti edzéseken érződött a csalódottság a gárdán, de tudtuk, hogy mi a célunk a kupában, s ezt csakis az Érd legyőzésével lehetett elérni. Mindössze ez az egy esélyünk volt. A csapat erejét mutatja, hogy összekaptuk magunkat és talpra tudtunk állni pár napon belül – kezdte a beszélgetést Csáki Viktória, a Loki jobbszélsője, majd gyorsan hozzáfűzte, fantasztikus hangulat uralkodott a Hódosban, a szurkolók igazán kitettek magukért, élmény volt a játék ilyen buzdítás mellett.

Biztos kézzel

– Ha őszinte akarok lenni, nem játszottunk jól, viszont csapatként remekül dolgoztunk, ez volt a siker titka. A védekezésünkre nem lehetett különösebb panasz, míg támadásban mindig volt valaki, aki átlendítette a holtponton a gárdát. Rendkívül izgalmas volt a végjáték, de megcsináltuk, s ez a legfontosabb! – mondta a rutinos játékos, aki újfent biztos kézzel értékesítette a büntetőket – szám szerint ötöt –, többek között azt az utolsó kettőt, amivel megfordította a meccset a Debrecen.

– Az egyenlítésnél átejtettem Gridnyevát, ami azért volt necces, mert ragadt a labda, így nem a legjobb dobást hajtottam végre, de szerencsére gól lett. A mindent eldöntő hetes előtt nagyon izgultam. Átvillant az agyamon, ha nem megy be, akkor kiesünk, viszont tudtam, ha gól lesz, akkor hat év után újra a legjobb négy közé jut a DVSC. Ez volt a legnagyobb motiváció! Szerencsére bement, bár bevallom, a meccs után mindenkinek azt meséltem, hogy a felső sarokba lőttem, aztán kiderült, hogy az alsóba. Rettenetesen elfáradtam szellemileg, nagyon rosszul viseltem a stresszhelyzetet – avatta be a részletekbe a Napló olvasóit Csakesz, aki hozzátette, hatalmas élmény lenne, ha a Főnix Csarnok adna otthont a Final Fournak.

Csabára mennek

Csáki Viktória zárásként elmondta, bízik benne, hogy ez a nem mindennapi siker óriási lökést ad a csapatnak, s a szerdai mentalitással lépnek pályára szombaton Békéscsabán. A szélső nehéz meccsre, de győzelemre számít a Viharsarokban.

HBN-BN


A győzelem pillanata:

Így ünnepelt a tábor és a csapat:


Az esélytelenebbnek ítélt DVSC-TVP kiejtette az Érd alakulatát a Magyar Kupából.

 

 

A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVSC-TVP az Érd együttesét fogadta szerdán 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!