Fantasztikus bravúr! Final Fourba jutott a Loki!

Akt.:
Négy között a Loki!
Négy között a Loki! - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az esélytelenebbnek ítélt DVSC-TVP kiejtette az Érd alakulatát a Magyar Kupából.

A női kézilabda Magyar Kupa Final Fourjába jutás volt a tét szerda este a Hódos Imre-sportcsarnokban, ahol a DVSC-TVP az Érd alakulatát látta vendégül telt ház előtt. A meccset megelőzően az volt a nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja a Loki. Ha a csúnyábbat, mint például az MTK ellen szombaton, akkor a vendégek sima győzelmet aratnak, ám ha a szebbet, akkor a piros-fehérek igencsak megnehezíthetik a nemzetközi kupában edződött riválist. Nos, a DVSC most igazán kitett magáért, s valódi kupacsatát, az utolsó pillanatig nyílt harcot vívott a papíron sokkal esélyesebbnek ítélt Klivinyi Kingáékkal.

Akarat és küzdelem

Az MTK elleni produkció után leszedtük a keresztvizet a debreceniekről, mivel mélyen tudásuk alatt, motiválatlanul kézilabdáztak. Most viszont minden dicséretet megérdemelnek a piros-fehérek, mert – ahogy azt Varsányi Nóra és Kelemen Éva a Hajdú-bihari Napló hasábjain és a Hajdú Online-on ígérte – kitették a szívüket, lelküket a pályára. Ez a megalkuvást nem tűrő mentalitás és a kemény védekezés pedig jó volt arra, hogy mindvégig partiban legyenek egy magasabban jegyzett csapattal.

Nem szabad elfelejteni, hogy az Érd együttesét a magyar alakulatok közül mindössze a Győr tudta legyőzni ebben a szezonban – egészen szerda estig!

Az idegek harca

A hajdúsági hölgykoszorú fantasztikus bravúrt hajtott végre, ami elsődlegesen az akarat diadala volt – éppen ezért szemet hunyunk az eladott labdák és a technikai hibák felett. A második félidő derekán meglépett 3 találattal (15–18) az Érd, de ez sem roppantotta meg Karina Jezsikaváékat, akik zsinórban négy gólt lőve és egyet sem kapva fordítottak. Az 57. percben Csáki Viktória pimasz módon átejtette a válogatott Gridnyevát a büntetőnél, amivel 21–21 lett az állás. Az utolsó percben újfent Csáki állhatott a hétméteres vonalhoz, s az idegek harcában nem hibázott, ezzel lett 22–21 a Debrecen javára. Még egy utolsó támadásra volt idejük a vendégeknek, akik ha góllal fejezik be az attakot, akkor továbbjutnak. De igazából esélyük sem volt a gólszerzésre, mivel a lokisták annyira jól védekeztek, hogy még a labdát is megszerezték az érdiektől az utolsó pillanatokban.

tvp4

Fotó: Derencsényi István

A DVSC 22–21-re legyőzte az Érdet, s így bejutott a Final Fourba, ahol a Győr, a Ferencváros és a Mosonmagyaróvárt 31–20-ra legyőző Dunaújváros található. A négyes döntő sorsolását február 21-én tartják, míg a mindent eldöntő meccseket április 1-jén és 2-án rendezik, a helyszín még kérdéses, ahogy azt korábban a Napló megírta, elképzelhető, hogy a Főnix Csarnok ad otthont az eseménynek.

HBN-BN


A győzelem pillanata:


Így ünnepelt a tábor és a csapat:


A tények

DVSC-TVP–ÉRD 22–21 (10–10)

Debrecen, 1200 néző Vezette: Andorka, Hucker

DEBRECEN: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi 1, Garbuz 2, DESZPOTOVICS 2, Sirián 2, JEZSIKAVA 5, Kelemen 3. Csere: PÉNZES, CSÁKI 5 (5), Marincsák 1, Siska, Tóth M. 1, Tóvizi Edző: Tone Tiselj

ÉRD: Janurik – Gulyás 1, KISS N. 3, Szabó L., Signaté, KLIVINYI 6, Fekete B. Csere: STOJAK, Gridnyeva (kapusok), Krpezs 1 (1), A. Bulatovics 1, Kisfaludy, M. GONZÁLEZ 6 (2), Barján 1, Araújo 2. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–1. 12. p.: 5–4. 17. p.: 7–7. 24. p.: 9–7. 36. p.: 12–13. 43. p.: 14–17. 48. p.: 19–18. 54. p.: 20–21. Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill.3/3.


Mesterszemmel

Tone Tiselj: Nehezen jutottunk el idáig a kupában, ráadásul fáradtan álltunk neki az összecsapásnak. A szurkolóinknak nem okozhatunk csalódást, végig kell küzdenünk minden mérkőzést. Ez ma sikerült, örülök a győzelemnek.

Szabó Edina: Gratulálok a debrecenieknek, és sok sikert kívánok nekik a Final Fourban.


HAON-ÉLŐ – Magyar Kupa: DVSC-TVP vs. Érd 22-21 (10-10)

A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVSC-TVP az Érd együttesét fogadta szerdán 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.