Sport

2017.01.02. 09:41

Az edzőváltások időszaka volt az év vége

Debrecen - Megyénkből hét sportolót választottak az év legjobbjának a szak­águkban.

Debrecen - Megyénkből hét sportolót választottak az év legjobbjának a szak­águkban.

A sport világában az esztendő vége általában elég csendes szokott lenni, viszont a 2016-os év mindenképpen kivételt jelent ebből a szempontból! Rengeteg klub váltott tréner ebben az időszakban: a DHK-nál Jev­genyij Muhint lecserélték Jason Morganre, a Mezei-Vill FC-nél Turzó József helyett már a Trencsényi János–Moga Flavius Lorant páros irányít, a Kőnig-Trade Balmazújvárosnál Füzesi Ferenc posztját a spanyol Magi Serra örökölte meg, míg a DEAC kosarasainál Ferenczi Tamást Berényi Sándor váltotta. Ingott a kispad a DVSC labdarúgócsapat portugál trénere alatt is, ám végül Leonel Pontes maradt a pozíciójában. S ha már Loki, muszáj megemlíteni, hogy régen látott mélyrepülést produkáltak a piros-fehérek, mindössze jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem telelnek kieső helyen, a 10. pozícióból várják a folytatást Szakályék.

A DVSC női kézilabdacsapata is megélt sok mindent ebben a szezonban, a legfájóbb vereséget az EHF-­kupában szenvedték el a lányok, akik a fantasztikus hangulat ellenére a Hódosban is kikaptak a Nantes-tól, így kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól.

Várakozáson alul teljesített a DVSE alakulata, a pólósok nem jutottak a legjobb nyolc közé.

Viszont bajnoki címet ünnepelhetett az ökölvívó Bernáth István (HISE), míg Nagy Bence (DVSC) második, Varga Miklós (HISE) és Tóth Ádám harmadik helyen végzett az ob-n.

A vívó magyar bajnokságon két debreceni bronzérem is született, egyéniben Mihály Kata, míg csapatban a DHSE PMD női párbajtőrözői végeztek a harmadik helyen.

Elismerés

A MTI sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai, idén 54 sportág szövetsége válaszolt. A díjazottak között ezúttal is találhatunk hajdú-bihari tehetségeket, összesen heten érdemelték ki megyénkből az elismerést. A női futsalosoknál a Hajdúböszörményt erősítő Torma Lilla végzett az élen, strandlabdarúgásban a DEAC-os Szentes-Bíró Tamást látták a legkiválóbbnak, míg a szektorlabdások 12 érintéses szakágában Puskás László (Debreceni EAC) lett az első. Az aerobikos Hegyi Dóra (Flex HD) immár másodszor nem talált legyőzőre. Díjazták a Debreceni Búvárklub két klasszis uszonyosúszóját, Senánszky Petrát és Kosina Gergőt is. A gyorskorcsolyázóknál a DSC-t erősítő Nagy Konrád lett az év legjobbja.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!