Sport

2016.11.02. 09:25

Hét érmet és egy döntős helyezést szereztek a kardvívók

Debrecen - Mozgalmasra sikerült október utolsó hétvégéje a DHSE-PMD Vívóegyesület sportolói számára.

Debrecen - Mozgalmasra sikerült október utolsó hétvégéje a DHSE-PMD Vívóegyesület sportolói számára.

A párbajtőröző hölgyek a klagenfurti Európa-Kupán tették le névjegyüket, a tőrözők a Fülöp Mihály Körversenyen Dunaharaszti állomásán álltak pástra, míg a kardvívók a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny újpesti állomásán gyűjtötték az érmeket.

A klagenfurti Európa-Kupára ezúttal két debreceni is elutazhatott. A több, mint 200 fős mezőnyben Vértesi Lili és Kálmán Gyöngyvér is remekül helyt álltak. Vértesit csak a legjobb 32 közé jutásért sikerült megállítania a lengyel Musialnak. Kálmán Gyöngyvér élete első nemzetközi kadet versenyén magabiztosan jutott fel a 128-as táblára.

A Dunaharasztiban megrendezett Fülöp Mihály versenyen Jánossy Márton képviselte a debreceni vívóegyesületet. Magabiztos csoportkört követően jó teljesítményt nyújtva jutott egészen a nyolcaddöntőig.

A kardvívók az újpest megújult vívócsarnokában tették le újra névjegyüket. Battai Sugár Katinka a szombati versenynapon meglepetésre csak a döntő ötödik helyéig jutott. Ám vasárnap az egy évvel idősebb serdülők között újra remek vívással szerzett aranyérmet. A debreceni reménység tehát ott folytatja ahol tavaly abbahagyta, érmek és döntős helyezések kísérik pályafutását. A legfiatalabb, gyermek lányok mezőnyében is volt okuk örömre a debreceni szakembereknek. Wladimír Véda Anna remek vívással jutott döntőbe, ahol a dobogó alsó fokára állva bronzérmet vehetett át.

- DHSE -


Eredmények:

Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny és Budapest Bajnokság - Budapest

Serdülő női kard:

1. Battai Sugár Katinka

Újonc női kard:

5. Battai Sugár Katinka

Gyermek leány kard:

3. Wladimír Véda Anna

Európa Kupa – Klagenfurt

Kadet női párbajtőr:

40. Vértesi Lili

90. Kálmán Gyöngyvér

Fülöp Mihály Körverseny - Dunaharaszti

Újonc férfi tőr

16. Jánossy Márton


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!