Sport

2016.11.04. 16:25

A Gyirmót után újabb újoncot kellene verni!

Debrecen - A remek formába lendülő Mezőkövesd ellen nem számíthat sétagaloppra a DVSC szombaton délután.

Debrecen - A remek formába lendülő Mezőkövesd ellen nem számíthat sétagaloppra a DVSC szombaton délután.

Ha csak azt néznénk, hogy az NB I-be nyáron feljutott együttes látogat az elmúlt bajnokság bronzérmeséhez, akkor elintézhetnénk azzal is a szombaton 15 óra 30 perckor kezdődő, Nagyerdei Stadionban megrendezendő DVSC–Mezőkövesd Zsóry SE mérkőzést, hogy ez kötelező győzelem a hajdúságiak számára. A kép természetesen ennél árnyaltabb, elég csak közelebbről megnéznünk.

Van önbizalmuk

Mint az közismert, a DVSC a szezon elején edzőváltáson esett át, a portugál Leonel Pontes személyében nem csak a szakmai munka került új kezekbe, de a fél keret is kicserélődött menet közben, azaz túlságosan összeszokott Lokiról még november elején sem beszélhetünk. Ez az eredményeken is tükröződik, mert az eddigi tizennégy forduló alatt csupán ötször hagyta el győztesen a pályát a hétszeres bajnokcsapat. Hazai környezetben sem megy jobban, a hét debreceni bajnokiból csak kettőt tudott megnyerni a Lokomotív, erre a korábbi években azért nem akadt példa.

A DVSC legutóbbi találkozóját azonban 2–1-re megnyerte Gyirmóton, az első félidőben kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújtva. A Loki-szurkolók most abban bíznak, hogy az a siker egy jó széria első „darabját” jelenti majd.

[poll id="1270"]

A Zsóry SE viszont máris kiváló sorozatot produkál, mert legutóbbi három meccsén nyerni tudott, a három összecsapást 5–0-s gólkülönbséggel abszolválva. Nem véletlenül nyilatkozott úgy a sportnapilap hasábjain a hajdúsági meccsel kapcsolatban a vendégek játékosa, Egerszegi Tamás, hogy „Debrecenben nehéz nyerni, de van önbizalmunk, stressz nélkül kell futballoznunk”.

Ehhez persze a hazaiaknak is lesz még egy-két szavuk.

– Kielemeztük a kövesdiek játékát, remekül védekeznek és jól kontráznak a sárga-kékek – nyilatkozta a Naplónak Holman Dávid, a DVSC középpályása. – Diallo személyében pedig igazoltak egy támadót, aki rugdossa a gólokat, szóval nem lesz egyszerű dolgunk, kőkemény meccsre számítok. Ami minket illet, szeretnénk a válogatott mérkőzés miatti szünetre jobb helyezéssel elvonulni a jelenlegitől, ehhez pedig mindenképpen nyernünk kell. Az egész csapat úgy készül, hogy mi vagyunk az esélyesek, és itthon is tartjuk a három pontot.

HBN


Debrecen - Az utolsó három bajnoki mérkőzését megnyerő Mezőkövesd Zsóry SE lesz a DVSC vendége szombaton.


Debrecen - A DVSC labdarúgócsapata a Mezőkövesd ellen, november 5-én játssza következő hazai mérkőzését 15 óra 30 perctől a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 15. fordulójában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!