Megjött az étvágya az ellenfélnek

Megjött az étvágya az ellenfélnek
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az utolsó három bajnoki mérkőzését megnyerő Mezőkövesd Zsóry SE lesz a DVSC vendége szombaton.

A tabellán egymáshoz nagyon közeli pozíciót elfoglaló két együttes találkozik szombaton 15 óra 30 perctől a Nagyerdei Stadionban: a hatodik, 19 pontos Mezőkövesd vendégeskedik a Lokinál, amely egy ponttal és egy hellyel a borsodiak mögött helyezkedik el.

Helycserére készülve

Már csak a helycsere miatt is fontos lenne tehát begyűjtenie a pontokat Leonel Pontes csapatának, és azt se feledjük el, lenne mit kozmetikázni a Debrecen eddigi bajnoki mérlegén, hiszen 14 forduló alatt ötször nyertek, háromszor döntetleneztek és hatszor vesztettek a piros-fehérek. Reméljük, felszálló ágba került a gárda a legutóbbi összecsapásán, akkor Gyirmótról távoztak győztesen a hajdúságiak.

Az viszont egészen biztos, hogy a kövesdiek jó passzban vannak, ugyanis az utolsó három bajnoki találkozójukat egyaránt megnyerték, úgy, hogy még gólt sem kaptak. A Pintér Attila vezette alakulat sorrendben a Gyirmót, a Haladás és az MTK ellen hagyta el győztesen a pályát, sőt közben a Marcalival vívott Magyar Kupa-mérkőzésen is érintetlen maradt a sárga-kékek hálója.

A DVSC és a Mezőkövesd augusztus elején találkozott ebben a bajnokságban először, akkor Herczeg András megbízott vezetőedzőként ült a debreceni kispadon. Az a találkozó kellemes emlékként élhet a Loki-szurkolókban, ugyanis Kuti Krisztián góljával 1–0-ra nyertek a vendégek Kövesden, egy meglehetősen kiegyenlített összecsapáson.

Nyerni jönnek

Ahhoz, hogy a vendéglátók tényleg elinduljanak fölfelé, az újoncot hazai pályán mindenképpen le kellene győzniük tehát. Ugyanakkor a kövesdiek sem feltartott kézzel érkeznek, legalábbis Gohér Gergő, a vendégek futballistája arra a kérdésre, hogy nyerhetnek-e Debrecenben, a következőket válaszolta a klub honlapján: – Persze. Az NB I-ben bárki bárkit, bármikor és bárhol megverhet és ennek az ellenkezője is előfordulhat.

A DVSC–Mezőkövesd Zsóry SE bajnoki mérkőzést a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.

HBN
hirdetés