Sport

2016.10.11. 17:41

Máris letette a névjegyét a bodys

Debrecen - Vajda László megnyerte a Bodysport Kupát, jöhet a Superbody!

Debrecen - Vajda László megnyerte a Bodysport Kupát, jöhet a Superbody!

Élete első testépítő versenyén, a nemrégiben megrendezett Bodysport Kupán megnyerte az újonc kategóriát, a kvalifikációs küzdelemben pedig a harmadik helyen végzett a debreceni testépítő, Vajda László.

A Cutler Team bodybuildere tíz esztendeje kezdett el a sportággal foglalkozni, szakközépiskolás korában, a suli edzőtermében. Természetesen ekkor még komolyabb tapasztalatokkal nem rendelkezett, leginkább a többiektől leste el az edzéstechnikákat. A Toldi Kondi-viadalon már rajthoz állt, és megmérettette magát az erő- és állóképességi gyakorlatok során. Később a sport komolyabbá vált életében, versenyszerű fekvenyomó lett.

– Három évvel ezelőtt összeszedtem egy kisebb sérülést, az egyik viadalon részlegesen beszakadt a mellizmom. Akkor úgy éreztem, nem folytatom tovább a fekvenyomást. Elkezdtem Bohos Kornéllal edzeni és átálltam a testépítésre. Ezen az őszön érett meg a formám és a motivációm ahhoz, hogy versenyen is elinduljak.

Komoly izomtömeg

Laci újoncként nem akármilyen izomtömeggel jelent meg a Bodysport Kupa színpadán. – Valószínűleg épp az elmúlt évek munkája kellett hozzá, hogy ennyi izmot magamra tudjak szedni és abból a diéta után is maradjon – fogalmazott.

Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik

A testépítő a kemény felkészülésről is beszélt.

– A verseny napján azt mondtam, hogy soha többé nem „készülök be” – mondta nevetve. – Persze a színpadon jól éreztem magam, csupán az ilyenkor szokásos rosszullét volt kellemetlen. Ettől függetlenül nagyon várom már a következő versenyt, tulajdonképpen csak a diéta utolsó egy hete volt húzós ilyen szempontból – fogalmazott.

Négy hét múlva rendezik meg az ország egyik legrangosabb versenyét, a Superbodyt, ahol ugyancsak újonc kategóriában indul majd el a debreceni bodys. – Ebben az idényben más viadal nincs tervben, valószínűleg jövő ősszel lépek újra pódiumra. Most több hónap tömegelés és az azt követő diéta következik.

Mint megtudtuk, Laci edzője, Bohos Kornél a Superbodyn is az első három hely egyikére várja a versenyzőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!