Sport

2016.10.18. 08:12

Bajnoki aranyat hoztak a dzsúdós lányok Siklósról

Debrecen - Elégedettek az év legfontosabb viadalán elért eredményekkel.

Debrecen - Elégedettek az év legfontosabb viadalán elért eredményekkel.

A Siklóson megrendezett Diák A országos bajnokságon három érmet szereztek a DSC-SI dzsudokái, a 40 egyesület 183 versenyzőjét felvonultató viadalon Gönczi Mirtill (38 kg) arany-, testvére, Gönczi Dorina (35 kg) és Kondé Levente (54 kg) ezüstérmet szerzett.

Népes mezőny gyűlt össze a baranyai városban, a debreceni különítmény „érmes tervekkel” utazott a magyar bajnokságra. A Gönczi testvérpár hozta a papírformát, Mirtill négy győzelemmel a dobogó tetejére állhatott, míg testvére a második helyet szerezte meg. Ezüstös lett Kondé Levente is, aki a fiúk 54 kilogrammos mezőnyében lépett tatamira.

A 12 éves korosztály lépviselői a Diák A országos bajnokság után a serdülők bajnokságán is megmérettetik magukat, ebben a korosztályban a tisztes helytállás a cél számukra, bár a DSC-SI trénerei nem zárják ki az éremszerzést sem.

– Elégedettek vagyunk az eredménnyel, az esztendő legfontosabb viadalán szépen dolgoztak a versenyzőink – jelentette ki Balogh Csaba edző. – A gyerekek heti öt edzéssel készültek az ob-ra, bízunk benne, hogy a többi korosztály képviselői is legalább ilyen eredményesek lesznek a bajnokságokon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!