Sport

2016.07.22. 07:25

Debreceni búcsú Európától

Debrecen - A cívisvárosiak a hazai vereséget követően idegenben is alulmaradtak a Zsodino ellen.

Debrecen - A cívisvárosiak a hazai vereséget követően idegenben is alulmaradtak a Zsodino ellen.

A DVSC-TEVA labdarúgói nehéz helyzetből, de bizakodva várták a Torpedo Zsodino elleni csütörtöki Európa Liga-selejtező visszavágót. A párharc első felvonásán a Loki Tisza Tibor góljával szerezte meg a vezetést a Nagyerdei Stadionban, ám a vendégek fordítottak, és 2–1-es győzelmet arattak.

Kevés helyzet

Túlzás lenne azt állítani, hogy a felek egymás torkának estek volna a fehéroroszországi összecsapás elején. Az első negyedórában a hajdúságiak kétszer vették célba a kaput, ám Jovanovic, illetve Szakály kísérlete sem okozott problémát Fomicsevnek. A Zsodino együttese a biztonságra törekedett, amikor a Debrecen próbált támadást szövögetni, akkor az összes hazai játékos fegyelmezetten visszazárt a saját térfelére. Kondás Elemér tanítványai a 25. percben még távolabb kerültek a továbbjutás kivívásától, hiszen Demidovics révén a beloruszok megszerezték a vezetést, így összesítésben kétgólosra hízott az előnyük. A cívisvárosi gárda hiába birtokolta többet a labdát, az ellenfél betömörülő védelmét nem sikerült feltörniük Holman Dávidéknak.

A szünet után folytatódott az első félidőben már megszokott játék, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A 60. minutumban Shapoval távoli lökete csattant a lécen, a Torpedo közel járt előnye megduplázásához. A 64. percben harmadik cserelehetőségüket is kihasználták a piros-fehérek, de az új emberek sem tudtak lendületet vinni a csapat futballjába. Radosevicet a hajrában ismét az égiek mentették meg a góltól, egy szabadrúgást a kapufa „hárította” a hálóőr helyett. Az erőtlennek bizonyuló Lokinak a második selejtezőkör jelentette a végállomást az EL-ben, a Zsodino a Rapid Wien ellen folytathatja menetelését.

HBN–BÁ


FC Torpedo Zsodino – DVSC-TEVA 1–0 (1-0)

Torpedo Stadion, 2650 néző. Vezette: Meckarov (Nedelkosi, Petreski)

Zsodino: Fomicsev – Golenkov (Chelyadko, 66.), Klopotski, Lutsevics, Chelyadinski, Pankovets – Afanasiev (Belevics), Khachaturyan, Shapoval – Zagynailov (Trapaskho, 78.), Demidovics

DVSC: Radosevic – Jovanovic, Brkovics, Mészáros N., Korhut – Szekulics, Holman (Horváth, 59.), Varga, Szakály (Ferenczi, 65.) –Tisza, Castillion (Takács, 57.)

Gól: Demidovics (25.)

Sárga lap: Zagynailov (34.), Shapoval (44.), Brkovics (62.), Khachaturyan (72.), Chelyadko (94.)


Debrecen – A hazai pályán összeszedett hátrány ellenére továbbra is bíznak a továbbjutásban a Lokinál.


Debrecen – Hiába vezetett, a helyzeteivel élni képtelen DVSC 2–1-re kikapott a fehérorosz Zsodinótól az Európa Liga selejtezőjében, és ha nem is lehetetlen, de roppant nehéz küldetés vár Djelmicékre a visszavágón.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!