Sport

2016.07.11. 11:45

Az én Eb-m: Balogh Zoltán ünnepként élte meg az elmúlt heteket

Debrecen - A sportújságírónak életre szóló élmény marad az idei Európa-bajnokság a magyarok szereplése miatt.

Debrecen - A sportújságírónak életre szóló élmény marad az idei Európa-bajnokság a magyarok szereplése miatt.

– Természetesen a magyarok szereplése miatt felejthetetlen lesz számomra az idei Európa-bajnokság – nyilatkozta a Naplónak Balogh Zoltán, a Presztízs Sport főszerkesztője. – Megvallom őszintén, volt egy titkos fegyverem a meccseink előtt, mindig megittam egy kupicával a Puskás Öcsi bácsi fotójával díszített italból, ez a csoportmérkőzések előtt működött, sajnos a belgák elleni nyolcaddöntő ellőtt már nem. Ennek ellenére az osztrákok elleni győzelem eksztatikus élmény volt, sokan lesajnálták a magyarokat, olyat is olvashattunk itt-ott, hogy még gólt sem fogunk rúgni, mégis a csoport élén végeztünk. Az az igazság, hogy több alázatot várnék el az újságíró kollégáktól, mégiscsak negyvennégy év után jutottunk ki az Eb-re! A válogatottunk szereplése miatt ünnepként éltem meg a mögöttünk hagyott heteket, remélem, az országban tapasztalt hangulat előszobája lesz a riói olimpiának – mondta a volt dzsúdós.

A végére kiegyenesedtek

A sportújságíró általános összegzése így hangzott: – Azt a kifejezést, hogy kiscsapat, el kell felejteni, hiszen például Wales bejutott a négy közé, Izland pedig kiejtette Angliát. A franciák végül „kiegyenesedtek”, és hiába mondta a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw, hogy ők voltak a jobbak, az elődöntő eredménye nem ezt mutatta. Ami a portugálokat illeti, mindig kikiáltják őket titkos esélyesnek, ezúttal nem így történt, mégis eljutottak a döntőig.

HBN–TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!