Sport

2016.04.24. 08:30

Olykor tetszetős játékkal, jó meccsen vertük a DVTK-t

Debrecen - Kedvező előjelekkel várta a DVSC-TEVA a labdarúgó NB I utolsó előtti fordulójában a DVTK csapatát a Nagyerdei Stadionban szombat este.

Debrecen - Kedvező előjelekkel várta a DVSC-TEVA a labdarúgó NB I utolsó előtti fordulójában a DVTK csapatát a Nagyerdei Stadionban szombat este.

Egyrészt a miskolci csapat nem győzni jár Debrecenbe, másrészt, a mérkőzés előtt a tabellán elfoglalt helyek (negyedik a Loki, kilencedik a DVTK) is a hazai csapat mellett szóltak. A Loki B-közép ezúttal sem jött ki a meccsre, nem úgy, mint a DVTK vérmes drukkerei, akik, jó kétszázan, végig az összecsapás alatt a vendégeknek teremtették meg a hazai pálya hangulatát.



Gyors két gól

Az első öt perc tapogatózó mezőnyjátékkal telt, egy Novothny leshelyzeten kívül egyik csapat sem jutott az ellenfél kapuja közelébe. A vendégek többet birtokolták a labdát. A Loki azonban okos, taktikus, sokpasszos játékkal fokozatosan átvette a játék irányítását. Olyannyira, hogy a DVTK játékosai leginkább csak szabálytalanságok árán tudták megállítani a debreceni támadásokat. A 8 percben Bódi 25 méterről elvégzett szabadrúgását Rados csak bravúrral tudta védeni. Állandósult a Loki-fölény, érett a hazai gól. Erre csupán a 13. percig kellett várni. Holman szerzett labdát a vendég térfél közepén, a szélen elfutó Takácsnak adta, aki a jó ütemben érkező Jovanovic elé tálalt, a középpályás pedig 9 méterről laposan rúgta a labdát a hálóba. A DVTK-t megzavarta a gól, a DVSC pedig még nagyobb sebességre kapcsolt és folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját. Nem sokáig váratott a második hazai gól. Egy szöglet után Varga fejesét Rados még ki tudta ütni, a jó ütemben érkező Takács azonban öt méterről nem hibázott. A gól után sem csökkent a hazai csapat fölénye. A DVTK jószerivel a felezővonalon sem tudott átjönni, mert a hazai játékosok már a térfelükön eredményesen támadták le a vendégeket. A félidő végéhez közeledve enyhült a Loki nyomása, sőt egyre inkább a hazaiak térfelén folyt a játék, és mind veszélyesebb támadásokat vezetett a DVTK. Bognár bombáját egy védő még Verpecz kapuja fölé tudta rúgni, ám Egerszegi lövése ellen már nem volt ellenszer. A középpályás egy kombinatív támadás végén 13 méterről vette be a debreceni kaput.

Amit a Loki akart

A második félidő szinte lemásolta az elsőt. A sípszó után öt percig fejben talán még az öltözőben voltak a csapatok, majd a Loki magára talált és egyre másra vezette,az olykor gólveszélyt is magában hordozó támadásait. Olykor azonban hiba csúszott a Loki játékába, amit a DVTK egy-egy kontrája jelzett, ám gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Sőt, a 69. percben eldőlt a meccs. Bódi 28 méterről elvégzett szabadrúgása végén a vendégek hálójába csapódott a labda. A gól után is a hazai csapat akarata érvényesült. Voltak ugyan kontrái a DVTK-nak, de azok hosszú ideig semmilyen veszélyt nem jelentettek a debreceni kapura. A vendégeknek egy gólszerzési lehetősége volt a második játékrészben. Mégpedig a 85.percben, amikor egy tetszetős támadás végén Barczi 17 méterről laposan lőtt a rövid alsó sarok felé, a labdába ugyan beleért Verpecz, ám hárítani nem tudta. Ferenczi azonban még a gólvonal előtt a mezőnybe tudta rúgni a játékszert.

Összességében teljesen megérdemelt hazai győzelem született. Ennek aránya jobb helyzetkihasználás után jóval nagyobb is lehetett volna.

HBN-KZS



Debrecen, Miskolc - A DVSC-TEVA vs. DVTK (3-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Egervári Sándor értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!