Sport

2016.04.23. 20:50

Cselgáncs Eb - Bor Barna ötödik

Kazany - A +100 kilogrammos Bor Barna ötödik lett a kazanyi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Kazany - A +100 kilogrammos Bor Barna ötödik lett a kazanyi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 29 éves magyar versenyző a harmadik helyért kiírt csatában a grúz Levani Matiasvilivel csapott össze, akitől kikapott az eddigi két meccsükön. A 22 esztendős rivális előzőleg remekül teljesített az elődöntőben, hiszen csak vitatott intésekkel maradt alul a sportág sztárjával, az olimpiai, nyolcszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok francia Teddy Rinerrel szemben.

A paksiak világbajnoki ezüstérmese - aki a súlycsoport negyedikjeként biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető - a bronzmeccsen három intést kapott fogás nélküli indításra, illetve kilépésre, míg ellenfelét csak egyszer figyelmeztették, így végül ő ünnepelhetett.

A mérkőzés után Bor feldúltan a bemelegítő terembe sietett, edzője, Hangyási László pedig így értékelt az MTI-nek:

"Mivel az ellenfél alacsonyabb, kár volt erőltetni a válldobást, mert az nagy energiákat igényel egy sűrű felépítésű rivális ellen, egy horog vagy hátsó gáncs talán jobb lett volna. Barnának nem fekszik Matiasvili, mert alacsony, ügyes, laza, ezzel együtt örülök, hogy most meccseltek, mert szerintem ő megy majd az olimpiára is a grúzoktól."

A magyar küldöttség - amely az éremtáblázat tizedik helyén végzett - a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva és a 90 kilós Tóth Krisztián révén két második és a 70 kilós Gercsák Szabinának köszönhetően egy harmadik helyezéssel zárta az Eb egyéni küzdelmeit.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!