Sport

2015.12.15. 14:41

Nem felhőtlen az örömük

Debrecen, Berettyóújfalu - Mivel „csak” a második helyen jutott tovább a magyar futsalválogatott, így erős ellenfél vár rá a rájátszásban.

Debrecen, Berettyóújfalu - Mivel „csak” a második helyen jutott tovább a magyar futsalválogatott, így erős ellenfél vár rá a rájátszásban.

– Technikás játékosok alkotják Belgiumot, akik csapatszinten nem működnek túl jól, ezt ki is használtunk. Aztán jött Anglia, a sorozatterhelés ellenére őket is kipipáltuk. Ukrajna viszont előttünk tart, ami be is bizonyosodott, az összecsapás képe alapján megérdemelten nyertek. Több fordulópont is volt a találkozón, nemegyszer visszajöhettünk volna a meccsbe, de nem sikerült. Ezzel együtt nem vallottunk szégyent – értékelt röviden Trencsényi János, a válogatott csapatkapitánya.

A belgák 5–2-es, és az angolok 5–4-es legyőzése után már biztos továbbjutóként, a csoportelsőségért szállt harcba a magyar futsalválogatott a szintén hibátlan ukránok ellen múlt vasárnap este a Győrben rendezett világbajnoki selejtezős minitornán. Noha nagyon küzdött Sito Rivera alakulata, nem sikerült felülkerekedni az esélyesebb Ukrajnán – 5–3-as vereségével a második helyen zárt Magyarország.

Nemzeti együttesünk így is ott lesz a rájátszásban, csak épp egy bivalyerős rivális ellen kell kiharcolni a vb-szereplést. A február 12-én esedékes sorsoláson Oroszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Olaszországot, Azerbajdzsánt vagy Kazahsztánt kaphatják a magyarok.

–Jó érzés volt, hogy már két mérkőzés után eldőlt, továbbjutottunk. Mégsem felhőtlen az örömünk, mert a csoport élén szerettünk volna zárni. Ez kissé beárnyékolja a sikert, de muszáj pozitívan néznünk a dolgokat és bízni a legjobbakban. A lényeg, hogy a sorsoláson elkerüljük a spanyolokat, a portugálokat, az olaszokat és az oroszokat. Azerbajdzsán és Kazahsztán ellen még lehet keresnivalónk, azzal együtt, hogy természetesen ők az esélyesebbek – vélekedett Trenyó.

A válogatottba ezúttal is az MVFC-Berettyóújfalu adta a legtöbb játékost, Dávid Richárd, Gál István, Tihanyi Csaba és Rábl János és Trencsényi János erősítette a csapatot. A fiúk azonban ezek után sem pihenhetnek, hiszen pénteken még vár egy bajnoki a Mezei-Villre az Aramis ellen. – Nem úgy jöttek eddig össze a dolgok a pontvadászatban, ahogy szerettük volna, ezt a meccset mindenképp be kell húznunk. Aztán jön egy kis pihenő, január elején pedig folytatódik a hajtás a kupában és a bajnokságban is, februárban pedig jön a szerbiai Eb, amelyre még ősszel harcoltuk ki a részvételt – tekintett előre a játékos, aki nyári térdműtéte után szerencsére már teljesen rendbe jött.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!