Sport

2015.11.29. 08:46

A második félidőben őrölték fel a Lokit

Budapest, Debrecen - A Loki sokáig jól tartotta magát, a végén azonban háromgólos vereséget szenvedett a Fraditól.

Budapest, Debrecen - A Loki sokáig jól tartotta magát, a végén azonban háromgólos vereséget szenvedett a Fraditól.

Nem csak hangzatos kijelentés volt, amelyet a piros-fehérek fogalmaztak meg a Ferencváros elleni idegenbeli rangadó előtt, miszerint a győzelem kivívása a céljuk a Groupama Arénában, ugyanis meglehetősen támadó szellemű gárdát küldött pályára a debreceni szakmai stáb. A Bódi-Jovanovic-Szakály-Sidibe középpályás sor előtt Balogh Norbert és Adamo Coulibaly igyekezett zavart okozni Dibusz kapuja előtt, különösen a nemrég igazolt, s erőnlétileg még nem teljesen topon lévő Coulibaly kezdőként játszatása tűnt váratlan húzásnak.

Fegyelmezett futball

Ahogyan azt várni lehetett, ferencvárosi dominanciával indult a mérkőzés, a vendégek igyekeztek megbecsülni a labdát és gyors kontrákból próbálták bevenni a kaput. Az első negyedóra végén Balogh került kecsegtető pozícióba, a ziccerben álló Sidibéhez passzolt, aki érthetetlen módon elengedte maga előtt a labdát, ezzel odalett a helyzet. A másik oldalon is akadtak meleg pillanatok, de a résen lévő Radosevic többször is jó ütemben tisztázott. Nagy iramú meccset játszottak a felek, egyik védelem sem nyugodhatott meg egy percre sem, a DVSC-TEVA, ha kellett, tíz emberrel szállta meg a saját térfelét, a fegyelmezett játék pedig nem igazán ízlett Thomas Doll legénységének.

Felőrölték a Lokit

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt az FTC, a hajdúsági kontrák egyre ritkábbak lettek, lecsökkent a vállalkozó kedve a lokistáknak és nem egyszer kénytelenek voltak tömörülni a tizenhatosuk előtt. Ennek ellenére benne lehetett volna a döntetlen az összecsapásban, azonban ahogyan ilyenkor lenni szokott, a fáradtság hibákat szült. A 66. percben a tizenhatoson belülre betörő balhátvéd, Ramírez jó ütemben tolta meg a labdát, a védők lemaradtak egy ütemmel és az ecuadori megszerezte a vezetést.

Kondás Elemér kettős cserével próbált meg változtatni a játék képén, behozta Castilliont és Tiszát is, azonban ez sem hozott cívisvárosi gólokat. A Fradi viszont kétszer is beköszönt. Előbb Jovanovic teljesen fölöslegesen buktatta a tizenhatoson belül Radót, a büntetőt Gera helyezte a jobb alsóba, majd Radó András lőtt távolról nagy gólt a lefújás előtt nem sokkal.

Pontosabb passzokkal, hatékonyabb támadójátékkal és több elképzeléssel eredményes lehetett volna a Debrecen az első félidőben, a második negyvenöt percben azonban sajnos felőrölték ellenfelüket a fővárosiak.

Búslakodásra nincs sok idejük a lokistáknak, mert szerdán a 15. forduló pótlására kerül sor, a DVSC-TEVA Szombathelyen játszik a Haladás vendégeként 18.30-tól.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 17. forduló

Ferencváros – DVSC-TEVA 3-0 (0-0)

Groupama Aréna. Vezette: Kassai (Erős, Viszokai)

FTC: Dibusz - Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramírez - Nagy Á. – Sesták (Radó 67.), Gera, Hajnal (Varga R. 46.), Lamah – Böde (Busai 86.)

DVSC: Radosevic - Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut – Bódi (Tisza 70.), Jovanovic, Szakály, Sidibe (Horváth Zs. 80.) - Balogh N., Coulibaly (Castillion 70.)

Gól: Ramírez (66.), Gera (11-esből, 78.), Radó (87.)

Sárga lap: Szakály (74.), Varga R. (84.)






A Ferencváros vs. DVSC-TEVA (3-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Thomas Doll és Kondás Elemér értékelte a látottakat.


A labdarúgó OTP Bank Liga tizenhetedik fordulójában a DVSC-TEVA a Ferencváros csapatához látogatott szombaton 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!