Sport

2015.11.23. 15:10

A fölényes siker után egy hét pihenő jön a Lokinak

Debrecen - A DVSC-TVP 10 ponttal a 7. helyről várja az alapszakasz második felvonását.

Debrecen - A DVSC-TVP 10 ponttal a 7. helyről várja az alapszakasz második felvonását.

Nagyon értékes pontokat gyűjtött be a Loki női kézilabdacsapata Mosonszolnokon az elmúlt hét végén. A Mosonmagyaróvár ellen előzetesen két ponttal kalkulált a szakmai stáb, így mindenképpen győzni kellett idegenben a piros-fehéreknek. A klubvezetés mindent elkövetett azért, hogy megfelelő hátteret biztosítson a csapatnak, a csütörtöki edzés után útra kelt a gárda, az estét Tatán töltötték, s csak a meccs napján buszoztak át a bajnoki helyszínére a cívisek.

Végig domináltak

– Mentálisan és fizikálisan is jót tett, hogy hamarabb elutaztunk. Amellett, hogy pihentebben léphettünk pályára, a tatai közös programok még jobban összekovácsolták a társaságot. Természetesen mindenki tisztában volt a mérkőzés fontosságával, de jólesett, hogy a klubvezetőnk is eljött hozzánk, és lelkesített, motivált bennünket – kezdte a visszatekintést Siska Pálma, a DVSC balátlövője.

– Jól kezdtük a meccset, ahogy terveztük, agresszívan védekeztünk és a labdaszerzések után gyors gólokat lőttünk, ezzel megalapoztuk a sikert. Végig mi irányítottuk a játékot, s szép fokozatosan növeltük az előnyünket. A félidőben 18–9-re vezettünk. A második félidő már nem sikerült ilyen jól, lelassultunk a rivális szintjére, elbizonytalanodtunk támadásban, de ez sem veszélyeztette a magabiztos, 25–19-es győzelmünket. Megszereztük az előírt két bajnoki pontot, így nyugodt szívvel mehettünk el a megérdemelt pihenőnkre, amely egy hétig tart – fogalmazott a Mosonmagyaróvár ellen jól játszó, négy gólig jutó játékos.

Dolgozik a percekért

Siska Pálma az elmúlt idényben alapembere volt a DVSC-TVP-nek, viszont a két légiós, az orosz Marija Garbuz és a montenegrói Jelena Deszpotovics nyári érkeztével kevesebb játéklehetőséghez jutott az őszi idényben.

– Igazából nem vágott földhöz a helyzet, csapatjátékról beszélünk, ahol egy célért küzdünk. Természetesen azon vagyok, hogy minél többet lehessek a pályán, amiért mindent elkövettem eddig, s így lesz a jövőben is. Nem vagyok kétségbe esve, munkával és jó teljesítménnyel próbálok hatni az edzőnkre – mondta kellő határozottsággal a hangjában a DVSC 24-ese.

HBN-Boros Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!