Egy félidőnyi jó játék elég volt a Loki sikeréhez

Egy félidőnyi jó játék elég volt a Loki sikeréhez
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Nagyon értékes pontokat szerzett a DVSC a Mosonmagyaróvár ellen.

Az élvonalbeli női bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában a debreceni hölgykoszorú Mosonszolnokon lépett pályára pénteken este. Bár nem ígérkezett könnyűnek a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés, a lokisták a két pont megszerzésért utaztak az ország másik felébe.

Nagyszerű roham

A meccs elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám 4–5 után egy 6–0-s rohamot produkáltak a piros-fehérek. Jól védekeztek Varga József tanítványai, s ennek következtében könnyű gólokat tudtak dobni. Kudor, Varsányi és Garbuz gólerős játékának hála, az előny nem fogyott, hanem nőtt a félidő végére (9–18).

A szünet után rengeteg hiba jellemezte mindkét alakulat játékát, nagyon kevés gól esett. A Debrecen végig kézben tartva a meccset, végül 25–19-re nyert. A találkozó hajrájában pályára lépett Lajtos Nóra is, a sérüléséből visszatérő kapus több bravúrt is bemutatott. A Loki legeredményesebb játékosa az orosz légiós Marija Garbuz volt 7 találattal, Varsányi Nóra, Siska Pálma és Kudor Kitti 4-4 gólig jutott.

A pontvadászatban most egy hosszabb szünet következik, a Debrecen legközelebb január 3-án, az MTK otthonában szerepel bajnoki mérkőzésen.

HBN


A tények

MOSONMAGYARÓVÁRI KCSE–DVSC-TVP 19–25 (9–18)

Mosonszolnok, 350 néző. V: Tomecsko-Hunyadi, Unyatinszki

MOSONMAGYARÓVÁR: Stojak – Puhalák 2, Kiss N., HANCZVIKKEL 10 (5), Morena 1, Gerháth 2, Szepesi 2. Csere: Csapó (kapus), Gyimesi 1, Dombi, Bouti, Katona, Bízik 1, Vékássy, Csala. Edző: Hlavaty Tamás

DVSC: Horváth-Pásztor – VARSÁNYI 4, Siska 4, KUDOR 4, B. Klikovac 3, GARBUZ 7 (2), Kelemen 1. Csere: Víg, Lajtos (kapusok), Despotovic 2, Sirián, Szilágyi, Slakta, Marincsák. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–3. 12. p.: 4–7. 17. p.: 4–11. 24. p.: 8–16. 40. p.: 11–19. 46. p.: 12–20. 51. p.: 15–21. 56. p.: 16–24

Kiállítások: 8, ill. 16 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/2

Mesterszemmel

Hlavaty Tamás: A mérkőzés elején semmi sem valósult meg a megbeszéltekből. Gyengén védekeztünk, átlövéseink sem voltak hatásosak, és a kapusteljesítményünk is csak a hajrában volt elfogadható.

Varga József: A jó első félidő alapozta meg a győzelmünket. A szünet után már leálltunk, kimaradtak a ziccerek, ezért nem lett nagyobb különbségű a végeredmény.