Sport

2015.10.13. 11:56

Megint túllőve mindenkit a világon

Hajdúnánás - A hajdúnánási Mónus József, a Farkas most Dél-Koreában, a WTAF tradicionális versenyen járt.

Hajdúnánás - A hajdúnánási Mónus József, a Farkas most Dél-Koreában, a WTAF tradicionális versenyen járt.

Mint megtudtuk, a kiváló íjász vegyes érzésekkel gondol vissza a világversenyre.

– Boldog vagyok, mert a Posta Pál kapitány által vezetett Hunyi Tamás-Hunyiné Domokos Emőke-Rácz Attila-Rácz Kata-Skaliczki Andrea-Szerencsi Imre–Varga Judit összeállítású magyar csapattal harcolhattam, akikkel mindenkit, minden kategóriában legyőztünk a világon. Amit azonban nehéz feldolgoznom: immár többször megtörténik az a tény, hogy a versenyrendezők túl kicsi pályát építenek ki az íjaim lőtávjának! Megint úgy jártam, hogy az 50 #-os Zrínyi-íjamnak nem volt elég a 400 méter hosszú lőpálya, amit én is tudtam, csak azt nem, hogy a versenykiírásban meghirdetett 500 méteres pálya miért csak 400 méter hosszú.

Odavesztek a vesszők

Mónus elmondta, most is úgy lőtt, hogy esélye se legyen senkinek még megközelítenie sem a „Magyar zászló dicsőségérét” feliratú három nyílvesszőjét. – Joggal hordozták ezek a vesszők ezt az elnevezést. Kilőttem a 467 méteres világrekordot lőtt, a 418 méteres és 421 méteres távolságra szálló, korábban is győzelmet hozó nyílvesszőimet. Azok aztán maradéktalanul megtették kötelességüket, hiszen a lövéseim után a pályán egyetlen nyílvesszőmet sem találták meg. A többi dobogós versenyző vesszői 285 és 318 méteren meredeztek – árulta el a sportember.

Sajnos, a pálya mögött egy szakadékszerűség tátongott, ahol végül odavesztek a vesszők. – Megkaptam a „Honorary World Champion” azaz a „Tiszteletbeli Világbajnok” címet, ami koránt sem pótolja a 2-3 évi munkával elkészített, világrekordokat lőtt nyílvesszőim elvesztését. Minden rendező azonnal látta, a rövidebb pálya kijelölésével óriási hibát követtek el egy olyan versenyen, ami arról szól számomra, hogy túllőjek a gondolat határán is! Úgyhogy az elveszített nyílvesszőm emléke előtt is szeretnék most itt fejet hajtani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!