Sport

2015.08.10. 08:28

Hazai pofon a Haladástól

Debrecen - Jókora meglepetés született: a szombathelyiek mind a három pontot elvitték a Nagy­erdőről.

Debrecen - Jókora meglepetés született: a szombathelyiek mind a három pontot elvitték a Nagy­erdőről.

A csütörtöki, Rosenborg elleni idegenbeli vereség terhétől sújtva és sérülésektől tizedelve lépett pályára a DVSC-TEVA alakulata vasárnap este a Nagyerdei Stadionban, a Loki ellenfele a Szombathelyi Haladás volt. A maródi csapatkapitány, Szakály Péter mellett egy másik fontos láncszem is hiányzott a debreceni csapatból: a válogatott védekező középpályás, Varga József térdszalagjai bánták a norvégiai randevút, ezért ő is csak a lelátóról szoríthatott a társainak az OTP Bank Liga 4. fordulójának zárómeccsén.

Tisza-bomba

A hazaiak némileg szokatlan összeállításban kezdték a találkozót, bekerült például a gárdába Bereczki Dániel és a horvát kapus, Bozidar Radosevic is, ők azért eddig nem számítottak alapembernek.



Szombathelyi helyzettel indult az összecsapás, a hatodik percben Martinez lépett ki a védők között, átemelte a labdát a hajdúsági hálóőrön, de a bal kapufa kisegítette a cívisvárosiakat és a labda a mezőnybe pattant.

Ezt követően átvette a kezdeményezést a Loki és többször is eljutott a vendégek kapujáig, ám a pontatlanság megfosztotta a vendéglátókat a góltól. Egy ízben pedig, Tisza bombájánál Király Gábor védett nagyot. A második játékrész sem indult jól, ugyanis Martinez passzából Halmosi Péter gólt szerzett! A debrecenieknek tehát innentől kezdve futniuk kellett az eredmény után, s a 65. percben Korhut csak centikkel fejelt mellé. Fogyott az idő és sehogyan sem akart megszületni az egyenlítő gól, a halovány játéknak nem is lehetett más, mint vereség a vége.

A debreceniek játékából hiányzott a pontosság és a frissesség, úgy tűnik, ez is volt az ára a hétközi Európa Liga-szereplésnek. A piros-fehérek a következő fordulóban idegenben, a Diósgyőr otthonában lépnek pályára szombaton 18 órától.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!