Sport

2015.07.15. 14:19

Sok múlik a koncentráción

Debrecen - A DVSC-TEVA kellően offenzív játékra készül Rigában, de a helyzeteket be is kell rúgni.

Debrecen - A DVSC-TEVA kellően offenzív játékra készül Rigában, de a helyzeteket be is kell rúgni.

A Baltikum egyik ékköve, Riga verőfényes, ám a kánikulától mégsem terhes idővel köszöntötte szerdán délelőtt a Lokit, a cívisvárosi alakulat Európa Liga-selejtezőt játszani érkezett a majd 700 ezres lélekszámú lett fővárosba. Az ellenfél az FC Skonto alakulata lesz, az a gárda, amely az előző körben kettős győzelemmel (2-1, 2-0) búcsúztatta az ír St. Patrick s Athleticet.

Van támadó bőven

- Masszív csapatról van szó, amelynek tagjai nagyon jól zárnak vissza védekezni, vagyis igen kellemetlen ellenfélnek ígérkezik az FC Skonto - vélekedett a Lokit szállító cseh gép fedélzetén Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője. - Természetesen vannak kiváló labdarúgóik a letteknek, 4-3-3-as rendszerben játszanak általában, bár ezt meg szokták variálni, hiszen a St. Patrick s ellen például három védővel álltak fel hazai pályán. Az egyik belső védőjük, Vitalijs Smirnovs lábtörést szenvedett a hétvégén, helyére egy eddig kevesebbet szerepeltetett hátvéd állt. Az biztos, úgy kell játszanunk Rigában, hogy legyen esélyünk kivívni a továbbjutást a visszavágón, tehát gólokat szeretnénk lőni kint is. Ennek megfelelően alakítjuk ki a kezdőcsapatot, mert arra törekszünk, hogy betaláljunk - mondta a tréner.


[poll id="959"]


A Debrecen várható offenzív játéka mellett szól az a tény, hogy támadó bőven van az utazó keretben, elég csak Ibrahima Sidibére, Balogh Norbertre, Tisza Tiborra, Geoffrey Castillionra, Szécsi Márkra vagy éppen Horváth Zsoltra gondolni.

Lesznek helyzetek

Kondás Elemér nem lát túl sok párhuzamot az egy héttel korábbi, Szutjeszka elleni idegenbeli mérkőzés és a csütörtök esti között.

- Montenegróban másabb körülmények vártak bennünket és oda előnyben utazhattunk ki. Itt nem lesz hőség a mérkőzés idején, a jó pálya is adott, tehát minden amellett szól, hogy jó összecsapást vívhatunk a házigazdákkal. Az a mi igazi játékunk, ha támadunk és gólhelyzeteket alakítunk ki. A Szutjeszka ellen is megvoltak a lehetőségeink a második félidőben, biztos vagyok benne, hogy a Skonto ellen is lesznek helyzetek, fontos lenne jól sáfárkodni ezekkel, ezért koncentráltnak kell lennünk. Jó lenne kapott gól nélkül lehozni a meccset, sok múlhat azon, hogy miként tudunk visszatámadni, ha elveszítjük a labdát. A kezdőcsapat már összeállt, sajnos ezen egy helyen változtatnunk kellett, mert Zsidai László az elutazás előtt belázasodott, pedig rá is számítottunk volna - fogalmazott a szakvezető.

Az FC Skonto-DVSC EL-odavágót csütörtökön este, magyar idő szerint hat órakor rendezik meg. A találkozót élőben közvetítjük portálunkon.

HBN-TN


Iksz vagy győzelem

- Megnéztük a rigai gárdáról készült felvételeket, megfigyeltük a játékukat, bízom benne, ezt hasznosítani is tudjuk. Az edzéseken elsősorban a támadásokat gyakoroltuk, sajnos a középpályán Zsidai Laci megbetegedett, őt pótolnunk kell. Szeretnénk jó eredményt elérni Lettországban, ez döntetlent vagy győzelmet jelent. Mert úgy vélem, hazai pályán, a Nagyerdei Stadionban le tudjuk győzni az ellenfelet - taglalta az esélyeket Balogh Norbert, a Loki 19 esztendős csatára.




Debrecen - Csütörtökön 18 órától fontos Európa Liga-mérkőzést játszik a DVSC csapata a lett Skonto FC ellen. Kollégánk a Lokival tartott, a nap folyamán folyamatosan közöljük a legfrissebb helyszíni információkat a DVSC háza tájáról, a csütörtöki találkozót pedig élőben közvetítjük portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!