Sport

2015.07.26. 14:22

A makulátlan mérleg megőrzése a cél

Debrecen - A Loki egyik kedvenc riválisával mérkőzik meg a honi pontvadászatban a hétvégén.

Debrecen - A Loki egyik kedvenc riválisával mérkőzik meg a honi pontvadászatban a hétvégén.

A DVSC–Teva valósággal átgázolt a Skonto Rigán csütörtökön, az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján. A nagyarányú, igazi gólparádét hozó 9–2–es diadal megünneplésére nem volt sok idejük Kondás Elemér tanítványainak, hiszen vasárnap 18 órától újabb erőpróba vár a játékosokra, ekkor Bódi Ádámék a Puskás Akadémiát fogadják a Nagyerdei Stadionban, a bajnokság második játéknapján.

Új tréner irányít

Az OTP Bank Liga nyitófordulója a Lokinak sikerült jobban, miután a nagy rivális Békéscsabát idegenben, egy utolsó pillanatokban született öngóllal, 3–2–re győzte le a gárda. A Puskás Akadémia az MTK ideiglenes otthonában, az Illovszky Stadionban vizitált, ahonnan üres kézzel távozott, mivel az összecsapás egyetlen találatát a kék–fehérek rutinos csatára, Torghelle Sándor jegyezte.

[poll id="971"]

A holtszezon nem telt eseménytelenül Felcsúton, ugyanis rengeteg érkező mellett, csapatnyi labdarúgó folytatja máshol a pályafutását, de a legfőbb változást Robert Jarni kinevezése jelentette. A horvát szakember azt a Benczés Miklóst váltotta, akivel a Fejér megyeiek feljutottak az élvonalba. Jarni a 2014–2015–ös bajnokságban a Pécs együttesét irányította, amellyel papíron sikerült a bennmaradás kiharcolása, ellenben a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a PMFC nem kapta meg a licenszet, így a játékosként világbajnoki bronzérmes szakvezető távozott a „Munkástól”.

Kedvező előjelek

Vasárnap ötödik alkalommal feszül egymásnak a Debrecen és a Puskás Akadémia, az eddigi örökmérleg cívisvárosi szemszögből kifogástalan, négy meccsből négyszer sikerült két vállra fektetniük a piros–fehéreknek az ellenlábast az NBI–ben. Legutóbb a Pancho Arénában mérték össze erejüket a felek, a februári összecsapáson Tisza Tibor gólja döntött. A hajdúsági megyeszékhelyen először 2–1–re, ezt követően 2–0–ra győzedelmeskedett a Lokomotív, utóbbi ütközet nyerőembere Zsidai László volt, aki duplájával vétette észre magát.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!