Sport

2015.06.16. 10:57

Elutasították a DEAC óvását

Debrecen - Hétfőn tárgyalta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenybizottsága a DEAC óvását.

Debrecen - Hétfőn tárgyalta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenybizottsága a DEAC óvását. A B-csoportos döntő harmadik felvonásán a debreceniek Hegedűs Attila utolsó másodperces triplájának köszönhetően 59-57-re kikaptak, ám állításuk szerint a győztes kosár előtt Benczur Tamás játékvezető műhibát követett el azzal, hogy újradobatta Takács Dániel sikeres büntetőjét. Dr. Gencsev Plámen, a Versenybizottság elnöke a BB1.hu-nak elmondta, a testület elutasította az óvást, mert a jelentések alapján Benczur játékvezető már akkor jelezte, hogy érvénytelen a dobás, amikor még a játékos kezében volt a labda. A szabályok értelmében ilyenkor a labda holttá válik, így ilyenkor meg kell ismételni a dobást.

Az óvásában a DEAC a fentieken túlmenően előadta, hogy álláspontja szerint mindkét, Bonyhádon lejátszott mérkőzés második félidejében többször mozgásba hozták a palánk tartóját, azonban a hivatalos személyek jelentéséből kiderült, hogy ezt feléjük hivatalos úton nem jelezte a csapat képviselője, a fenti játékhelyzetben is a játékvezető maga észlelte a problémát.

A mérkőzés rendezésével kapcsolatos hiányosságok és az óvásban előadott játékvezetéssel kapcsolatos felvetések kivizsgálása érdekében a Versenybizottság megkeresi az MKOSZ illetékes bizottságait.

A Napló kérdésére Becsky István, a DEAC kosárlabda szakosztályának vezetője elmondta, nem fellebbeznek a döntés ellen.

HBN


Debrecen - A DEAC kosárlabdacsapata pénteken este, Bonyhádon játszotta az NB I/B döntőjének harmadik mérkőzését, ez a találkozó döntött az A-csoportba jutásról. A meccset 59-57-re a hazaiak nyerték, a DEAC azonban az első félidő utolsó másodperceiben, illetve a végjátékban történtek miatt megóvta a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!