Sport

2015.04.23. 07:18

Ez bravúr volt a javából!

Debrecen - A DVSC okos játékkal legyőzte a Videoton és bejutott a legjobb négy közé a Ligakupában.

Debrecen - A DVSC okos játékkal legyőzte a Videoton és bejutott a legjobb négy közé a Ligakupában.

Egyetlen egy mezőnyjátékos sem utazott el szerdán Székesfehérvárra a Ligakupa-negyeddöntő visszavágójára azok közül, akik szombaton a Loki mezében kezdők voltak bajnoki meccsen és legyőzték a Paksot, ez azért elárulta, melyik sorozat élvez prioritást Debrecenben is. Ráadásul a Videoton az első mérkőzést 3-2-re megnyerte a Hajdúságban, azaz az esélyek sem Kondás Elemérék szóltak, már ami a továbbjutást illeti.

Remek kezdés

Ennek ellenére a DVSC-TEVA parádésan kezdett, az első negyedórában levegőhöz sem jutottak a házigazdák, a vendégek pedig több ziccert is kialakítottak. Előbb Bereczki, majd Sidibe lőhetett volna gólt, ha jobban koncentrál, végül a védő Máté Péter mutatta meg, hogy kell ezt: jobbal megzörgette a hálót Mihelic kiugratása nyomán.

A vezetőgól után is volt lehetősége a piros-fehér gárdának, Sidibe újfent és Kulcsár is kihagyott egy-egy helyzetet. A félidő közepére tért magához a Vidi - közben a megsérült Bognár játékvezetőt Szilasi Szabolcs váltotta -, átvették a kezdeményezést a hazaiak, ám komoly lehetőségük sokáig nem akadt. A 39. percben Kovács István megdöngette a lécet, azonban ettől eltekintve a Debrecen jól tartotta magát és okosan futballozott.


[poll id="909"]


A szünet után belekezdett a Fehérvár, egyértelmű volt a piros mezesek szándéka: gólt akartak szerezni. Ezért a legtöbbet Oliveira és Ivanovski tehetett volna rögtön, de mindketten ziccert hibáztak. A másik oldalon Sós Bence húzott nagyot, kapásból ballal majdnem eltörte a lécet.

A 73. percben jött az igazi csapás a vidistákra, ugyanis Kulcsár a félpályától vezette a kapuig a labdát, majd higgadt mozdulattal a bal alsóba lőtt. A gól azt jelentette, hogy már a DVSC-TEVA a továbbjutó.

A hajrában már nem változott az eredmény, a Loki taktikus, ugyanakkor bátor futballjával győzött Székesfehérváron és 4-3-as összesítéssel a legjobb négy közé jutott a Ligakupában. Le a kalappal a fiúk előtt!

HBN-TN


A tények

Ligakupa negyeddöntő, visszavágó: Videoton – DVSC-TEVA 0-2 (0-1)Székesfehérvár, 500 néző. Vezette: Bognár (Bozó, Kelemen)

Videoton: Calatayud - Brachi, Vinícius, Chakla, Fejes – Simon (Sándor, 46.), Trebotic – Oliveira (Gyurcsó, 62.), Kovács (Nikolics, 69.), Heffler (Mareval, 82.) – Ivanovszki (Feczesin, 69.)

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Máté, Morozov, Barna – Bereczki (Sós, 59.), Ludánszki, Berdó (Szatmári, 93.), Mihelic (Karikás, 91.) - Kulcsár (Varga K., 95.), Sidibe

Gól: Máté (4.) , Kulcsár (73.)

Sárga lap: Nagy Z. (32.), Mihelic (35.), Verpecz (87.), Sós (94.) ill. Brachi (39.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!